УКР РУС

Угорщина у матчі з жахливою травмою епічно дотиснула Шотландію і зберегла шанси на плей-офф Євро-2024

24 червня 2024 , 00:01 / Читать на русском

Відбувся поєдинок третього туру групового етапу Євро-2024 між Шотландією та Угорщиною.

Євро-2-24. Груповий етап. Третій тур

Група А

Шотландія – Угорщина – 0:1

Гол: Чобот, 90+10

До цієї гри збірна Угорщини підходила, перебуваючи на дні турнірної таблиці, програвши у попередніх матчах Швейцарії та Німеччині. Натомість Шотландія розташовувалася на третьому щаблі. Вона зазнала трощі від Бундестім (1:5) і розписала нічию з "хрестоносцями".

Німеччина на останніх хвилинах врятувала нічию проти Швейцарії і перше місце групи – обидві у плей-офф Євро

Перший тайм видався прісним. Угорщина завдала одного удару в площину воріт, їхні суперники – жодного. Наші сусіди награли на 0,23 очікуваних голів, xG шотландців склав лише на 0,13. Тож на перерву збірні пішли з нулями на табло.

Всередині другого тайму трапився дуже неприємний епізод. Внаслідок зіткнення травму отримав угорський форвард Ференцвароша Барнабаш Варга. Стюарти заступили нападника від камер, а медики вивезли футболіста з поля на ношах зі спеціальною ширмою – їх супроводжували десятки тисяч стривожених поглядів. Що саме трапилося з Варгою, наразі достеменно не відомо.

Через вимушеної паузи тривалістю 10 хвилин гра пожвавилася. Свій шанс вирватися вперед мала Шотландія: Шенкленд виривався сам-на-сам з воротарем, але у штрафній його збив суперник. Апбітр Тельйо не побачив порушення правил в цьому епізоді.

Епічна розв'язка настала на десятій компенсованій хвилині. Угорський вінгер Чобот вигриз перемогу для своєї збірної – 1:0.

У паралельному матчі Німеччина і Швейцарія поділили очки (1:1). У підсумку Бундестім виходить з групи з першого місця, "хрестоносці" з другого. Угорщина зберігає теоретичні шанси здобути путівку у плей-офф з третьої позиції.