УКР РУС

Словаччина – Україна – 1:2 – відео голів та огляд матчу Євро-2024

21 червня 2024 , 18:43 / Читать на русском

Збірна України здобула першу перемогу на Євро-2024, здолавши у непростій грі Словаччину.

Перший тайм пройшов за переваги суперників "синьо-жовтих", які і відкрили рахунок.

Україна завдяки диво-голу Яремчука обіграла Словаччину – камбек імені Шапаренка дарує шанс на плей-офф Євро-2024

На 17-й хвилині Гераслін від бровки навісив до воротарського "жовто-синіх", де оборона нашої команди відверто прогавила Івана Шранца. І футболіст, який відзначився у грі з Бельгією, забив і Україні. Перестрибнувши Зінченка він головою пробив під Трубіним, вдало спіймавши нашого голкіпера на протиході.

Натомість у другому таймі підопічні Реброва зуміли перехопити ініціативу. Вони повністю контролювали хід гри, та відзначилися двічі.

На 54-й хвилині все почалося з того, що Бражко перехопив м'яч під час атаки словаків. Мудрик протягнув "кулю" через пів поля. І вже коли, здавалось, атака втратила темп, друге життя в неї вдихнув Зінченко. Він викотив м'яча на забутого всіма у шрафному Шапаренка. Ну а той спокійно пробив у дотик метрів із 13-ти, не залишивши шансів Дубравці.

А на 80-й хвилині Україна забила вдруге. Шапаренко під час атаки правим флангом виконав закидання до штрафного на Яремчука. Роман зупинив м'яч першим дотиком, а другим покотив його в сітку повз Дубравку.

Останні хвилини були нервовими. Словаки намагалися врятувати гру, але для "синьо-жовтих" все закінчилось добре. 2:1 – перший успіх України на Євро-2024.