УКР РУС

Хорватія втратила очки у епічному двобої з Албанією – курйозний автогол, божевільна кінцівка

19 червня 2024 , 17:55 / Читать на русском

Збірні Хорватії та Албанії відкрили другий тур Євро-2024.

ЧЄ-2024. Група B. 2-й тур

Хорватія – Албанія – 2:2

Голи: Крамаріч, 74, Г'язула (аг.), 76 – Лачі, 11 Г'язула, 90+4

Наставник "полум'яних" Златко Даліч зробив висновки після розгромної поразки проти Хорватії (0:3) й вирішив внести зміни у склад. Зокрема, змінив захисну ланку – Гвардіол пішов у центр, а на флангах з'явились Перишіч та Юрановіч. Водночас без змін залишилася середина поля, де зіграли Модріч, Брозовіч та Ковачіч, яким на трьох 99 років. 

Іспанія прибила Хорватію у рекордному перфомансі Ямала – дебютний гол Карвахаля, слабкість Модріча

Хорватія непогано розпочала гру – контролювала м'яч й поступово насідала на ворота суперника. Втім навіть зміни у захисті не допомогли уникнути проблем. Одна з перших атак Албанії закінчилась голом. Асані подав з флангу, а Лачі в один дотик замкнув навіс, відкривши рахунок на табло. 

У відповідь хорвати кинулись відіграватись, але створити щось гостре ніяк не виходило. Натомість ледь не нарвалась на другий пропущений – Модріч обрізався в центрі й дозволив албанцям розігнати стрімку атаку, яку завершував Асллані. Врятував ефектний сейв Ліваковіча. 

На останніх хвилинах Даліч кинув усі сили в атаку. Від ганьби врятувала індивідуальна майстерність Крамаріча, який сьогодні святкує 33-й день народження. Він отримав м'яч у штрафному майданчику, прибрав захисника і акуратно покотив у ближній – 1:1. 

На емоціях "полум'яні" понеслись виривати перемогу. Пашаліч розгубився при виході віч-на-віч з воротарем й не зміг пробити з вигідної позиції. А вже у наступній атаці вдалось забити – Cучіч замикав передачу Будіміра, але влучив у захисника, від якого м'яч відскочив у партнера й залетів у ворота. Курйозний автогол змарнував усі зусилля Албанії, подарувавши надію Хорватії. 

Коли хорвати вже повірили у перемогу, Албанія не опустила руки й побігла зрівнювати. Г'язула отримав передачу від партнера і розстріляв лівий кут воріт Ліваковіча, якому у попередній атаці розквасили носа. 

У підсумку "картаті" за 2 хвилини врятувались від поразки, яку так і не змогли втримати. Обидві команди поборються бодай за третю сходинку у вирішальному турі. Хорватія протистоятиме Італії, а Албанія поміряється силами з Іспанією.