УКР РУС

Мілевський: У 2006-му в холодильнику збірної постійно було 10 пляшок пива

19 червня 2024 , 08:30 / Читать на русском

Екс-форвард збірної України Артем Мілевський порівняв становище "синьо-жовтих" на ЧС-2006 і Євро-2024.

– Схожий момент був на чемпіонаті світу 2006, коли збірна України програла іспанцям (0:4) у стартовому матчі, але потім перемогла Саудівську Аравію (4:0), Туніс (1:0) і вийшла з групи. Розкажіть, як тоді команда пережила поразку від іспанців і налаштувалася на наступні матчі?

– Ситуація трохи схожа, але відмінність у тому, що в нас залишалися ігри з менш статусними суперниками.

Друг Мілевського програв 10 тисяч доларів через провал збірної України і подякував енергетикам

Що стосується матчу з іспанцями, то я тоді був наймолодшим у команді. Найбільше критики дісталося на адресу наших ветеранів: Шеви, СаШо, Вороніна. Наші "дідусі" після матчу з Іспанією зібралися за вечерею за келихом вина і серйозно між собою поговорили по-чоловічому. Андрій Миколайович Шевченко тоді сказав: "Так, Іспанія сильніша за нас. Але цей матч уже потрібно забути! Ми повинні вийти з групи".

Після цієї розмови ми рознесли Саудівську Аравію, обіграли Туніс і вийшли з групи. І вболівальники одразу змінили гнів на милість. Тому, сподіваюсь, нинішня збірна України повторить наш шлях.

– В 1/8 фіналу Ви пройшли в серії пенальті Швейцарію. Що Вам говорили в команді після виконання пенальті у стилі "паненки"?

– У нас у холодильнику постійно стояло пляшок десять пива, які могли собі дозволити випити ветерани після гри. Після матчу зі швейцарцями Ворона відкрив собі пляшечку пива, навіть мені дозволив одну взяти, ми з ним сховалися, закурили сигарету, і він каже: "Малий, якби ти не забив, я б тобі голову відірвав", – розповів Мілевський в інтерв'ю для Спорт-Експрес Україна.