УКР РУС

Легендарний португалець має вивести футболіста Полісся на Євро-2028

12 червня 2024 , 16:01 / Читать на русском

Новим головним тренером збірної Азербайджану з футболу призначено відомого португальського фахівця Фернанду Сантуша.

Про це повідомів офіційний сайт Федерації футболу Азербайджану. У заяві не розголошуються деталі контракту з 69-літнім Фернанду Сатушем, але зауважується, що співпраця з тренером буде довгостроковою.

Дубль Роналду допоміг Португалії розбити Ірландію у репетиції перед Євро-2024

Керівництво Федерації окреслило завдання для португальця. Сантуш має побудувати конкурентоспроможну команду та успішно виступити з нею у відбірковому турнірі Євро-2028.

Нагадаємо, що фахівець відомий, перш за все, роботою зі збірною Португалії, з якою вигравав чемпіонат Європи у 2016 році та Лігу націй – у 2019-му.

Сантуш також очолював збірні Греції та Польщі. Останнім місцем роботи тренера був Бешикташ, з яким він пропрацював лише три місяці.

Попереднім наставником збірної Азербайджану був італієць Джанні Де Б'язі, його контракт із командою був розірваний у листопаді 2023 року.

У збірній Азербайджану є один представник УПЛ – півзахисник Полісся Еміль Мустафаєв. 22-річний уродженець Кіровограда дебютував за команду своєї історичної батьківщини 22 березня цього року у товариській грі з Молдовою. Зараз на рахунку Мустафаєва – 2 матчі за національну збірну.