УКР РУС

Україна пошматувала Молдову в останньому матчі перед Євро-2024, але втратила Миколенка

11 червня 2024 , 20:54 / Читать на русском

Збірна України провела останній спаринг перед стартом Євро-2024.

Товариський поєдинок

Молдова – Україна – 0:4

Голи: Яремчук, 2, Циганков, 43, Довбик, 49, Судаков, 54

У репетиції Євро-2024 Сергій Ребров у стартовий склад вибрав звичнішу для України схему 4-5-1. Однак кілька сюрпризів все ж було. До прикладу, у стартовому складі замість Артема Довбика вийшов Роман Яремчук, а Олександр Зінченко залишився на лаві запасних. Натомість трикутник у центрі півзахисту сформували Степаненко, Судаков і Шапаренко.

Лунін назвав єдиного воротаря в світі, який сильніший за Куртуа

"Синьо-жовті" повели в рахунку вже на другій хвилині. Грубу помилку Бабогла використав Яремчук, який лівою ногою потужно пробив з меж карної зони. Ефектний, а головне ефективний початок від підопічних Реброва. 15-й гол Романа у його 50-му матчі за національну команду.

Молдавани грали доволі жорстко, було кілька неприємних стиків. Закінчилося усе дошкульною травмою Віталія Миколенка, який постраждав від захисника Крачуна. Український оборонець не зміг дограти спаринг і покинув поле зі сльозами на очах. Участь Миколенка на Євро тепер під питанням. 

Попри все, підопічні Реброва впевнено контролювати гру. Шанс оформити дубль мав Яремчук. Непогану нагоду відзначитись також мав Шапаренко. Та все ж тайм завершився на позитивній ноті. Шапаренко, Циганков і Судаков на трьох розірвали усю оборону Молдови. Врешті Георгій відпасував на Віктора, який подвоїв перевагу України. 13-й гол Циганкова у формі нашої збірної.

По перерві замість Яремчука на поле вийшов Довбик і одразу ж довів рахунок до розгромного. Судаков тонким пасом знайшов Артема поблизу воріт Молдови, а той потужним ударом з неробочої правої у ближній кут прошив голкіпера. Уже за мить забивати міг Мудрик, але з його ударом, як і з добиванням Коноплі, впорався голкіпер збірної Молдови.

Як виявилося, це лише відтермінувало четвертий гол підопічних Реброва. Судаков дуже переконливо зімітував, що пробиватиме з-за меж карної зони. Уся оборона господарів Георгію повірила, а він несподівано відпасував на Довбика. Артем повернув хавбеку Шахтаря, і Судаков ударом метрів з восьми впевнено відправив м'яч у сітку.   

Невдовзі вже Луніну ефектним сейвом довелося рятувати "синьо-жовтих" від удару Постолакі.

У підсумку 4:0 – ефектна перемога збірної України. Нагадаємо, наша національна команда стартує на Євро-2024 матчем проти Румунії 17 червня.