УКР РУС

Платіні: Чеферін та Інфантіно створили нову дурну Лігу чемпіонів та думають виключно про гроші

5 червня 2024 , 20:38 / Читать на русском

Колишній президент УЄФА Мішель Платіні висловив свою думку про чинного керівника Європейського футбольного союзу Александера Чеферіна та президента ФІФА Джанні Інфантіно.

"Я знаю багатьох менеджерів, знав їх і раніше, але Чеферін та Інфантіно – це ніхто, вони думають виключно про гроші. Вони створили нову дурну Лігу чемпіонів, у якій тепер занадто багато матчів. Я б хотів, щоб футболом керували люди з футбольним минулим. Ті, хто дійсно розуміється на грі.

СК Дніпро-1 знову спіймав трансферний бан – футболісти не отримали зарплати за лютий

Сьогодні ж цей вид спорту перебуває в руках менеджерів без історії та тренерів, зациклених на тактиці. Ми повинні віддати м'яч дитині, як свого часу вручили фортепіано Моцарту. Тренери нині вміють лише малювати на дошці схематичні малюнки, наповнені стрілками та рухами. Але футбол – це гра, тож нехай футболісти грають вільно", – цитує Платіні RMC Sport.

Нагадаємо, видатний у минулому футболіст Мішель Платіні очолював УЕФА з 2007 до 2015 року. Разом з тодішнім президентом ФІФА Зеппом Блаттером був звинувачений у корупції, та змушений залишити посаду. Втім, влітку 2022 року був виправданий швейцарським судом.