УКР РУС

Суперник України на Євро-2024 не реалізував пенальті, Італія розійшлася нічиєю зі збірною Туреччини

4 червня 2024 , 23:57 / Читать на русском

Відбулися міжнародні товариські матчі в рамках підготовки до Євро-2024.

Міжнародні товариські матчі

Словенія –  Вірменія –  2:1

Голи: Млакар, 11, Ілічіч, 63 – Ароян, 56

Швейцарія – Естонія – 4:0

Голи: Цубер, 20, Амдуні, 47, Ельведі, 63, Шакірі, 70

Румунія – Болгарія – 0:0

Австрія – Сербія – 2:1

Голи: Віммер, 10, Баумхартнер, 13 – Павловіч, 35

Португалія – Фінляндія – 4:2

Голи: Діаш, 17, Жота, 45+4, Фернандеш 55, 84 – Пуккі, 73, 81

Італія – Туреччина – 0:0

Чинний чемпіон Європи розпочав підготовку до Євро-2024, щоб захистити титул. У спарингу Італія зійшлася з Туреччиною.

Україна розійшлася миром з Німеччиною у спарингу – оптимістичний старт підготовки до Євро-2024

Команди продемонстрували досить рівну гру. Перший серйозний момент матчу прийшовся на 24-ту хвилину – Айхан спробував виконати удар головою, але м'яч пролетів над поперечкою. До кінця першого тайму Італія відповіла небезпекою, яка теж ні до чого не призвела. 

По перерві ситуація не змінилася. Серйозного моменту від Італії складно пригадати, а от Туреччина на екваторі поєдинку ще спробувала розмочити рахунок: Демірал завдав потужного удару низом, але Вікаріо виконав блискавичний сейв.

Почала готуватися до чемпіонату Європи і суперниця збірної України Румунія. У товариському матчі вона розписала нічию з Болгарією. У цьому поєдинку глядачі голів так і не побачили. У першому таймі румуни створили декілька моментів, але скористатися ними так і не змогли. По перерві господарям поля випав чудовий шанс вийти вперед - арбітр призначив пенальті. Втім, нападник Парми Денніс Ман так і не зумів переграти голкіпера. 

Наступний контрольний матч Румунія проведе проти Ліхтенштейну 7 червня. Зазначимо, що у групі Е Євро-2024, де перебувають Україна та Румунія, також виступлять Бельгія та Словаччина.

Португалія здолала Фінляндію з рахунком 4:2. Ще в першому таймі Діаш та Жота оформили по голу, а одразу ж по перерві Фернандеш довів рахунок до розгромного. Втім, ненадовго повернути інтригу в матч зумів Пуккі, який оформив дубль. Все ж на 84-й хвилині дублем відзначився і Фернандеш, поставивши крапку в поєдинку. Далі на підопічних Роберто Мартінеса чекають спаринги проти Хорватії (8-го червня) та Ірландії (11 червня).

У інших поєдинках Словенія мінімально переграла Вірменію, Сінт-Мартен здолав Бонере, Швейцарія всуху розгромила Естонію, 4 рази влучивши у ворота суперників, а Австрія розібралася зі Сербію.