УКР РУС

Україна розійшлася миром з Німеччиною у спарингу – оптимістичний старт підготовки до Євро-2024

3 червня 2024 , 23:44 / Читать на русском

Збірна України зіграла товариський поєдинок з Німеччиною у рамках підготовки до Євро-2024.

Товариський поєдинок

Німеччина – Україна – 0:0

У своє 50-річчя на перший контрольний матч перед Євро-2024 Сергій Ребров доволі несподівано вибрав схему із трьома центральними захисниками: Забарним, Сватком та Миколенком. Наша збірна явно вирішила випробувати систему гри другим номером – на контратаках.

Англія розгромила Боснію і Герцеговину у товариському матчі – пенальті, цукерочка від захисника Ліверпуля та гол Кейна

Німеччина зі стартового свистка взяла м'яч під свій контроль. Щоправда, навала на нашу карну зону до гольових моментів доволі довго не призводила. Перший класний момент створили саме гості. Мудрик розігнав наш випад, пробивав зі середньої відстані, але оборонці Бундестім цей постріл заблокували. М'яч відскочив до Циганкова, але Віктор не влучив у порожній кут воріт.

Невдовзі покарати "синьо-жовтих" міг Гюндоган:  Грос націленим навісом знайшов Ілкая, але той зблизька головою не зміг нормально влучити по снаряду. Україні відверто пощастило.

Цікаво, що при позиційний атаках "синьо-жовті" змінювали схему. Зінченко піднімався в центр поля, а замість нього функції лівого захисника виконував Матвієнко. Тож підопічні Реброва грали у звичні 4-3-3.

До слова, з трибун за грою спостерігав канцлер Німеччини Олаф Шольц.

Ближче до середини тайму гра вирівнялась. "Синьо-жовті" навіть могли відкривати рахунок. Циганков пройшов кількох суперників, віддав на Яремчука, але з ударом Романа впорався Нойєр.

Перший момент по перерві створили українці. Мудрик протягну м'яч до небезпечної зони, але в ближньому бою з Нойєром не зміг протикнути м'яч на порожні ворота.

Невдовзі відкривати рахунок міг Хаверц, випередивши Забарного, але пробив повз стійку. Незабаром збірну України врятував Сваток, заблокувавши удар Ундава. Трохи згодом Байєр влучив у каркас воріт.

Наприкінці зустрічі Бундестім кидалися в потужні атаки – Трубін продемонстрував яскравий сейв після удару Фюріха. Загалом Анатолій здійснив 5 сейвів за цей поєдинок та отримав найвищу оцінку в українській команді від Sofa Score – 8,4 бала.

Під завісу поєдинку Україна ледь не вирвала перемогу. Нойєр випередив Довбика, але м'яч потрапив до Ярмоленко, який у падінні головою вивів Артема на порожні ворота. На жаль, український форвард перебував у офсайді. Уже за мить міг забивати сам Ярмоленко, але Нойєр знову врятував Бундестім.

У підсумку – 0:0. Наступний спаринг підопічні Сергія Реброва проведуть сьомого червня проти Польщі.