УКР РУС

Фіорентина перестріляла Аталанту в останньому матчі Серії А, підсолодивши поразку в фіналі ЛК

2 червня 2024 , 20:53 / Читать на русском

Аталанта і Фіорентина зустрічалися у перенесеному матчі 29-го туру Серії А.

Серія А. 29-й тур

Аталанта – Фіорентина – 2:3

Голи: Лукман, 12, Скальвіні, 32 – Белотті, 6, 45+1, Гонсалес Н., 19

Нагадаємо, кілька днів тому Фіорентина поступилася Олімпіакосу у фіналі Ліги конференцій (0:1). Тож в останньому матчі Серії А в цьому сезоні "фіалки" мали шанс хоч трохи підсолодити гіркоту цієї поразки.

Олімпіакос переміг Фіорентину у бійцівському фіналі ЛК – гол на 116-й хвилині переписав історію

Фіорентині знадобилося лише 6 хвилин, щоб відкрити лік забитим м'ячам у цьому протистоянні. Кастровіллі навісив у штрафний Аталанти, Белотті у падінні пробив головою – голкіпер бергамасків спіймав м'яч, але не зміг зафіксувати, і той прослизнув у сітку

Уже за лічені хвилини підопічні Гасперіні відквитали гол. Адемола Лукман вийшов на побачення з голкіпером Фіорентини, розхитав його та розписався у воротах – 1:1. Дуже швидко "фіалки" знову вийшли вперед – після удару Ніколаса Бірагі м'яч ефектно потрапив у сітку з відскоком від газону, а потім з рикошетом від стійки.

На 32-й хвилині Скальвіні відновив паритет у матчі. Але у компенсований до першого тайму час Белотті оформив дубль та вкотре вивів Фіорентину вперед – 3:2.

По перерві команди припинили гольову перестрілку. Гості завдали одного удару в площину воріт, підопічні Гасперіні не відповіли жодним. Поєдинок завершився перемогою Фіорентини.

Аталанта завершила сезон на четвертому місці та виступатиме у Лізі чемпіонів. У випадку перемоги бергамаски скинули б з третьої сходинки Ювентус.  Фіорентина фінішувала восьмою та зіграє у Лізі конференцій. Скудетто, нагадаємо, здобув Інтер.