УКР РУС

Карпати у складному матчі дотиснули ФСК Маріуполь і повернули собі лідерство у Чемпіонській групі

11 травня 2024 , 14:55 / Читать на русском

У 8-му турі другого етапу Чемпіонської групи Першої ліги Карпати на виїзді дотиснули ФСК Маріуполь.

Перша ліга. Чемпіонська група. Другий етап. 8-й тур

ФСК Маріуполь – Карпати – 1:2

Голи: Савін, 74 – Клименко, 10, Тлумак Ю., 89

Нагадаємо, раніше Карпати вже забезпечили собі вихід в УПЛ. Але минулого туру прикро втратили очки з Вікторією (0:0) і пропустили Інгулець на вершину Першої ліги. Натомість ФСК Маріуполь плентається на восьмій позиції Чемпіонської групи.

Карпати хочуть повернути свого вихованця, який пограв за Динамо

Львів'яни могли виходити вперед вже на старті поєдинку, коли Підлепенець небезпечно пробивав зблизька головою, але м'яч просвистів повз стійку.

Втім, уже на 10-й хвилині "зелено-білі" все ж повели у рахунку. Той-таки Підлепенець прострелив у штрафному майданчику на Клименка, а Владислав замкнув – 1:0. Перший тайм так і завершився з мінімальною перевагою підопічних Мирона Маркевича.

У другій половині другого тайму гості продемонстрували бліду гру, а ФСК Маріуполь відновив паритет: Антон Савін фантастично виконав штрафний удар. Не обійшлося і без помилки Кожухаря, який лише поглядом провів гармату суперника.

Однак пропущений м'яч допоміг "левам" зібратися і на останній хвилині основного часу Юрій Тлумак знову вивів львів'ян уперед.

2:1 – після цієї перемоги Карпати повертають собі лідерство у Чемпіонській групі (64 очки). Другим іде Інгулець (61 заліковий бал). Маріупольці опустилися на 9-й позиції (35 пунктів).