УКР РУС

Жирону і агента Довбика звинуватили у порушенні – каталонці ризикують залишитись без єврокубків

15 квітня 2024 , 09:38 / Читать на русском

Трансфер Артема Довбика з СК Дніпро-1 в Жирону може стати предметом розслідування.

До каталонців надійшов запит від юристів, які припускають, що агент українського форварда Олексій Люндовський в угоді між Жироною та футбольним агентством Alik Football Management порушив певні фінансові домовленості, також виявились факти можливого шахрайства. Про це повідомляє Sport.ua.

Довбик дістав Салаха та наздоганяє Холанда – рейтинг Золотої бутси

Крім цього, наразі перевіряється, чи не міг агент футболіста увійти в змову з іншими особами та вчинити економічний злочин, щоб уникнути оподаткування в Україні. Для цього Люндовський, начебто, зареєстрував у Естонії юридичну особу зі схожою назвою на ту, що в українського агентства.

Перевірка трансферу Артема Довбика на порушення правил чесної гри може торкнутися й клубів – Жирони та СК Дніпро-1. Якщо провину агента Артема Довбика доведуть, то каталонці можуть отримати значний грошовий штраф. У найгіршому випадку, Жироні можуть відмовити у ліцензії на участь в єврокубкових турнірах під егідою УЄФА. СК Дніпро-1 раніше мав проблеми з трансферним баном.

Нагадаємо, за даними Transfermarkt, Довбик перебрався до Жирони з СК Дніпро-1 за 7 млн євро. Ще половину суми отримав данський Мітьюлланд, який володів частиною прав на форварда.