УКР РУС

Ще один претендент на Хаві: іспанця виявили у шорт-листі нідерландського гранда

2 квітня 2024 , 20:09 / Читать на русском

Нідерландський Аякс розглядає варіант призначення Хаві головним тренером. Ім'я наставника Барселони з'явилося у шорт-листі клубу з Амстердама.

Відомо, що теперішній головний тренер Аякса Джон ван 'т Схіп наступного сезону перейде на посаду технічного директора, тож клуб зараз активно шукає йому заміну.

Барселона хоче залишити Хаві – трансфер Холанда стане приманкою

За інформацією sport.es, керівництво Аякса подобається стиль Хаві, заснований на контролі м'яча і грі в пас, а також його вміння працювати з молодими гравцями. Іспанське ЗМІ також нагадує, що Аякс традиційно є плацдармом для гравців та тренерів, які згодом переходять до Барселони.

Втім, поки про конкретні кроки нідерландців не йдеться, клуб лише вніс Хаві до списку претендентів, а також почав налагоджувати контакти з оточенням 44-річного іспанця.

Цей інтерес з'явився на тлі невдалого сезону для Аякса, який у внутрішньому чемпіонаті наразі відстає від зони Ліги чемпіонів на 21 очко і на 28 очок від лідера чемпіонату ПСВ Ейндховена.

Сам Хаві раніше заявляв про намір взяти творчу відпустку в наступному сезоні. Попри ці плани, такі клуби, як Челсі, Ньюкасл Юнайтед а тепер і Аякс, схоже, впевнені у можливому його поверненні до тренерської діяльності.