УКР РУС

Ліверпуль і Ман Сіті розписали нічию на радість Арсеналу – дурний пенальті, скандал на останніх секундах

10 березня 2024 , 19:48 / Читать на русском

Ліверпуль та Манчестер Сіті проводили центральний матч 28-го туру АПЛ і всього європейського вікенду. Звіт про гру читайте на Спорт 24.

АПЛ, 28 тур

Ліверпуль – Манчестер Сіті – 1:1

Голи: Мак Аллістер, 50 (пен.) – Стоунз, 23

Арсенал свій матч виграв, тому нинішні суперники опинилися в ролі тих, хто наздоганяє (Ліверпуль -1 очко, Ман Сіті -2). Юрген Клопп мав величезний список травмованих – Аліссон, Матіп, Конате, Трент, Тьяго, Гравенберх, Джонс, Жота, а Салах розпочав лише у запасі. Правий бік оборони "червоних" сформували 21-річний Куанса і 20-річний Бредлі. 

Тоттенхем знищив Астон Віллу та впритул наблизився до зони Ліги чемпіонів

Неймовірні трибуни Енфілда погнали улюбленців вперед. Навіть ослаблений Ліверпуль пішов у фірмовий дикий пресинг, який став для Ман Сіті несподіванкою. Діас забив з асисту Нуньєса, але Дарвін перед цим заліз у офсайд. 

Ман Сіті витримав штурм і відкрив рахунок в середині тайму. Кевін де Брюйне продемонстрував хитрість під час такого банального елементу, як кутовий. Усі чекали подачу верхом, а бельгієць низом запустив на ближню стійку, куди набіг Стоунз – 0:1. 

Ліверпулю бракувало нормального завершення. Зі семи ударів у площину полетів тільки один (Едерсон легко забрав дальню спробу Собослая на 45+3). 

Годинник відцокав 84 секунди по перерві, як господарі заробили пенальті на рівному місці. Аке віддав надто слабку передачу назад Едерсону, який замість м'яча вгамселив по ногах Дарвіна. Жовта картка і пенальті, який впевнено реалізував Мак Аллістер – 1:1. Лікарі довго "лагодили" Едерсона, але той все ж змирився з травмою. На полі з'явився Штефан Ортега. 

Юрген Клопп додав важкої артилерії – Салах і Робертсон. Мо відразу вивів Діаса на рандеву з резервним кіпером Сіті, проте колумбієць схибив. "Містяни" відповіли супершансом Фодена, який безхитрісно вліпив у Келлехера. 

До фінального свистка "пожеж" вистачало біля обох воріт. Діас запоров ще один момент, Келлехер перевів постріл Доку в стійку. На останніх секундах Ліверпуль резонно просив пенальті, коли Доку в стилі кунг-фу зарядив Мак Аллістеру по корпусу. Майкл Олівер і VAR вирішили, що нічия 1:1 буде справедливим підсумком для останньої дуелі Клоппа проти Гвардіоли в АПЛ. 

Такому результату зрадів Арсенал, який тепер має порівну очок з Ліверпулем. Ман Сіті трішки відстав, але вся інтрига у боротьбі за "золото" АПЛ ще попереду.