УКР РУС

Мудрик диким промахом підкреслив розгромну поразку Челсі від Ліверпуля – 20-річна сенсація поставила Лондон на коліна

1 лютого 2024 , 00:14 / Читать на русском

Ліверпуль та Челсі зійшлися в центральному матчі 22-го туру АПЛ. Звіт про зустріч читайте на Спорт 24.

АПЛ, 22 тур

Ліверпуль – Челсі – 4:1

Голи: Жота, 23, Бредлі, 39, Собослай, 65, Діас, 79 – Нкунку, 71

Нереалізований пенальті: Нуньєс, 45+2 (Л)

Ліверпуль і Челсі стали неймовірно миролюбною парою – 7 поспіль нічиїх у основний час попередніх очних зустрічей! До цього протистояння команди підходили з триматчевими серіями перемог. Михайло Мудрик знову опинився в запасі лондонців, але навряд йому дуже хотілось виходити на поле під час перегляду першого тайму.

Ман Сіті здолав свою легенду і наздогнав Зінченка – Холанд виглядав посміховиськом на тлі конкурента-іменинника

Ліверпуль не залишив мокрого місця від гостей і міг спокійно розраховувати на рахунок 4:0 або 5:0. Особливо яскраво засяяла зірочка 20-річного Конора Бредлі, який отримав шанс завдяки травмі Трента. Саме вихованець Ліверпуля в середині тайму віддав передачу Жоті, який "просочився" між двома центрбеками Челсі і відкрив рахунок. 

Далі більше – Бредлі забив дебютний гол за дорослу команду Ліверпуля. Талант підключився до атаки і майстерно пробив у нижній кут. 

Страшнішому рахунку для Челсі заважав лише Дарвін Нуньєс. Уругваєць звично марнував моменти, а в компенсований час ще й не реалізував пенальті, вліпивши в стійку. Жалюгідний Челсі за весь тайм не мав жодного удару, допоки Енцо з 30 метрів не покотив у руки Аліссону. 

Почеттіно вже у перерві провів 3 заміни. Серед "джокерів" були Гюсто та Мудрик, які створили перший реальний момент Челсі. Француз прострілив на українця, але той лівою виконав удар радше для регбі, ніж для футболу. 

Нуньєс струснув ще й поперечку, проте третій гол від Ліверпуля нікуди не дівся. Собослай без жодного спротиву замкнув подачу нестримного Бредлі.

Нкунку раптом повернув надію Челсі, але Ліверпуль швидко поставив лондонців на місце. Нуньєс зрозумів, що йому краще бути асистентом, і створив гол для Діаса.  

4:1 – серія Челсі вмерла на першому серйозному супернику, а от Ліверпуль налаштований потужно попрощатися з Юргеном Клоппом. "Червоні" повернули 5 очок відриву від Ман Сіті і Арсенала, хоча підопічні Гвардіоли зіграли на матч менше.