УКР РУС

Яремчук втратив супершанс: Валенсія шокувала Барселону з українцем у несподіваній ролі

16 грудня 2023 , 23:59 / Читать на русском

Валенсія приймала Барселону в матчі 17-го туру Ла Ліги. Звіт про гру читайте на Спорт 24.

Роман Яремчук несподівано отримав місце у стартовому складі "кажанів" і мав усі шанси стати героєм своєї команди. Вже на 2-й хвилині українець отримав передачу поблизу 11-метрової позначки та пробив з розвороту – кіпер Пенья кінчиками пальців перевів м'яч на кутовий. 

Хаві насипав компліментів Довбику і Ко після історичної поразки Барселони від Жирони

Барселона мала не набагато переконливіший вигляд. 7 ударів у першій половині, 3 у площину – два з них завдав Лєвандовскі, але так і не перехитрив Мамардашвілі. Голи прийшли в другому таймі. Де Йонг вирізав класну передачу на Рафінью, а той прострелив на протилежну стійку Фелішу. Жоау залишалось лише не схибити у порожній кут воріт.

Роман Яремчук відіграв 62 хвилини та отримав оцінку 6.1 від SofaScore – найгіршу серед гравців своєї команди. Український форвард завдав двох ударів по воротах "блаугранас" – усі в площину (0.15), та змарнував 1 гольовий момент.

Невдовзі після його заміни Валенсія зрівняла зусиллями Уго Гільямона. Барселона мала щонайменше 2 чудові нагоди відігратися. Рафінья виривався на побачення з Мамардашвілі: кіпер скорегував політ м'яча, а добивання заблокував захисник "кажанів". Феран Торрес на останніх секундах запоров ще один момент, отримавши закидання за спини оборонців. Підопічні Хаві не виграли третій матч поспіль з урахуванням ЛЧ – 1:1.

В активі Барселони 35 очок – 3 місце. Валенсія підіймається на 10 сходинку, набравши 20 балів.