УКР РУС

Наставник Довбика і Циганкова оцінив першу в історії перемогу Жирони над Барселоною в офіційному матчі

11 грудня 2023 , 09:28 / Читать на русском

Головний тренер Жирони Мічел відреагував на історичну перемогу своїх підопічних над Барселоною в 16-му турі Прімери.

Нагадаємо, Жирона яскраво здолала "блаугранас" з рахунком 4:2, рахунок відкрив Артем Довбик після пасу Віктора Циганкова. "Я дуже щасливий, тому що ми зіграли з великою Барсою. Це була гра деталей. Ми все зробили правильно.

Гол Довбика і асист Циганкова у відеоогляді матчу Барселона – Жирона – 2:4

Барселона почала дуже потужно. Ми одразу ж відповіли. Рахунок 1:0 дав нам спокій. Вони зрівняли, але Мігель Гутьєррес був чудовим. Ми добре володіли м'ячем, хоча суперники могли забити в будь-який момент.

Це був рівний матч, з моментами. Вперше я обіграв Барселону, вперше це зробила Жирона. Були моменти, коли ноги моїх гравців не витримували, бо темп був дуже високим. У них був жорстокий менталітет. Я сказав своїм футболістам, що в поєдинках вони повинні мати захисний менталітет.

Це особлива перемога. Тому що це лідерство в таблиці. Барселона була після перемоги в Лізі чемпіонів, після перемоги над Атлетіко, який є великою командою... Було дуже важко. Вони нас дуже здивували. У Жирони є душа і гравці вірять, що можуть завдати болю своїм суперникам", – наводить слова Мічела Marca.

Відтак після 16 турів команда Довбика і Циганкова очолює Прімеру (41 очко). "Гранатово-сині" розташувалися на четвертій сходинці (34 пункти).