УКР РУС

Клуб Пеле та Неймара вперше за понад 100 років вилетів з елітного дивізіону Бразилії

7 грудня 2023 , 13:41 / Читать на русском

Після поразки від Форталези (1:2) у фінальному турі чемпіонату Бразилії, Сантос покинув Серію А за підсумками сезону-2023.

"Риби" зазнали поразки на домашній арені. Сантос влаштовувала нічия, але господарі не змогли втримати результат до кінця доданого арбітром часу.

Скандал в Лізі Європи: Севілью підозрюють у підкупі арбітра

Наприкінці першого тайму Форталеза відкрила рахунок. Марінью вийшов один-на-один із голкіпером та спокійно переграв його. На початку другої половини Сантос відігрався завдяки гарного замикання з кутового у виконанні Мессіаса. Проте на шостій доданій хвилині Лусеро помітив, що воротар не встигає повернутися в рамку, і завершив матч дальнім ударом.

Це призвело до того, що Сантос вперше за понад столітню історію вилетів з першого дивізіону національного чемпіонату. За результатами 38 турів клуб посів 17-те місце з 43 очками. На сходинці вище зупинився клуб Байя, набравши 44 очки.

Сантос – восьмиразовий чемпіон Бразилії та володар Копа Лібертадорес (1962, 1963, 2011). У його складі майже всю свою кар'єру провів король футболу Пеле, а також зростали такі бразильські зірки, як Робінью та Неймар.