УКР РУС

Ман Сіті втратив перемогу над Ліверпулем у битві лідерів АПЛ – Холанд переписав історію та допоміг Зінченку і Ко

25 листопада 2023 , 16:27 / Читать на русском

Манчестер Сіті приймав Ліверпуль у центральному матчі 13-го туру АПЛ.

Команда Гвардіоли підійшла до протистояння з Ліверпулем, маючи лише 1 бал переваги. Тож переможець поєдинку резервував місце на вершині АПЛ. Нічия у битві лідерів дозволяла б стрибнути на перше місце Арсеналу.

Холанд замовляє з Норвегії секретний продукт, аби забивати за Ман Сіті – ритуал підгледів у Роналду

Команди потішили відкритою грою на старті зустрічі. Фоден і Нуньєс обмінялися небезпечними пострілами по воротах – кіпери зіграли надійно. "Містяни" очікувано не дозволили гостям перехопити ініціативу. На користь господарів грали й помилки Алісона, який двічі невдало вибив м'яч.

Підопічні Гвардіоли не пробачили вдруге. Аке перехопив вибивання у центрі, протягнув м'яч ближче до карного майданчика й віддав на Холанда, який саме знайшов прогалину між двома оборонцями – 1:0. Так Ерлінг поставив черговий рекорд в АПЛ, забивши 50 голів за найкоротший час – 48 матчів.

По перерві Манчестер Сіті продовжував володіти перевагою, однак арбітр був не на боці господарів – спершу не призначив пенальті в суперечливому епізоді, а тоді скасував гол Рубена Діаша. Ліверпуль кинувся відіграватись. Нуньєсу знову не щастило пробити Едерсона, а от комбінація Салаха і Трента таки дозволила "червоним" зрівняти на 80-й. Аканджі міг повернути команді перевагу вже за лічені хвилини, однак арбітр вдруге скасував взяття воріт Ліверпуля. Потуги "містян" у компенсований час також не принесли їм бажану перемогу – 1:1.

Манчестер Сіті набрав 29 очок, а Ліверпуль – 28. Вже сьогодні Арсенал (27) може перехопити лідерство в АПЛ, якщо переможе Брентфорд (16).