УКР РУС

"Такий футбол нам не потрібен": Срна розкритикував роботу ван Леувена в Шахтарі

20 жовтня 2023 , 19:53 / Читать на русском

Виконувач обов'язків головного тренера Шахтаря Даріо Срна поділився думками щодо Патріка ван Леувена на чолі "гірників".

"Який футбол потрібен? Точно не такий, у який ми грали останні два-три місяці. Ми всі працювали і, щиро скажу, допомагали Патріку дещо змінити, але, на жаль, не йде і не йде. Я не кажу, що в усьому лише його провина. Ні. Може, забракло удачі, десь травми, десь футболісти іноді недопрацьовували, недобігали. Але нам потрібний футбол Шахтаря.

Срна назвав причину звільнення ван Леувена та пояснив, чому погодився тимчасово очолити Шахтар

Коли я говорю про "шахтарський" футбол, то всі точно знають, що це таке. І він буде обов’язково – з новим тренером, зі мною, без мене. І я скажу вам чесно: якщо я буду головним тренером, але не гратиму в "шахтарський" футбол, то президент терпітиме, але скільки, я не знаю. "Шахтарський" якісний, атакувальний футбол – на першому місці. Незалежно від того, хто тренер. Якщо цього футболу не буде, то нам з тренером не по дорозі. На жаль", – сказав Срна в інтерв'ю клубній прес-службі

Нагадаємо, Шахтар попрощався з Патріком ван Леувеном 16 жовтня. Нідерландський коуч очолив "помаранчево-чорних" у липні 2023 року та встиг провести лише 12 офіційних поєдинків на чолі донецького клубу. Наразі виконувати обов'язки головного тренера буде Даріо Срна.