УКР РУС

Іспанія влаштувала гольове побиття Грузії у відборі до Євро-2024 – зірка Шахтаря допустив хет-трик Морати

8 вересня 2023 , 20:57 / Читать на русском

Грузія приймала Іспанію в рамках кваліфікації на чемпіонат Європи-2024.

Відбір до Євро-2024. Група А, 5 тур

Грузія – Іспанія – 1:7

Голи: Чакветадзе, 49 – Мората, 22, 40, 66, Кверквелія, 28 (аг), Ольмо, 38, Вільямс, 68, Ямал, 74

Перед очною зустріччю з "Фурією Роха" грузини встигли відіграти три матчі – розписали нічию з Норвегією (1:1), здолали Кіпр (2:1) та програли Шотландії (0:2). Тоді як іспанці зіграли лише два тури, поступившись "скотам" (0:2) і перегравши норвежців (3:0).

Франція переграла Ірландію, блискавичний погром від Нідерландів, Лєвандовскі врятував Польщу – відбір на футбольне Євро-2024

Господарі більш-менш успішно стримували команду Луїса де ла Фуенте до екватора тайму, після чого пропустили 4 м'ячі за 18 хвилин. Альваро Мората відкрив рахунок ударом головою, перегравши у повітрі оборонця Шахтаря Георгія Гочолейшвілі. Вже за мить Кверквелія записав у свій актив прикрий автогол. До свистка на перерву забитим м'ячем встиг відзначитись ще й Ольмо, а Мората оформив дубль.

На старті другої половини Грузія подарувала фанам надію на камбек, відквитавши один гол – відзначився
Чакветадзе. Втім на більше господарі не спромоглися. Мората встиг довершити хет-трик. Ніко Вільямс та 16-річний дебютант Ламін Ямал зафіксували розгромний рахунок на табло – 7:1. Останній став наймолодшим голеадором в історії своєї збірної. Тоді як для грузинів ця поразка стала найбільшою за всі часи.

Отже, Іспанія видерлась на 2 сходинку квінтету (6 очок). У Грузії та Норвегії по 4 бали. Шотландія лідирує в групі з 12 пунктами, а Кіпр з нулем.