УКР РУС

Сікан спростував чутки про "натягнуті" стосунки з ван Леувеном: "Ми повинні його прийняти"

25 серпня 2023 , 14:00 / Читать на русском

Нападник донецького Шахтаря Данило Сікан висловився про роботу з Патріком ван Леувеном.

– Наскільки легко взагалі команда звикає до нового коуча?

– Як і до будь-якого іншого тренера. Все відбувається поступово. Це наш новий наставник, і ми повинні його прийняти. Впевнений, що разом на нас чекають перемоги.

Ворскла орендувала захисника у Шахтаря

– Які основні принципи футболу ван Леувена?

– Зараз нас налаштовують грати у швидкий футбол. Ми не цураємося довгих діагональних передач, хочемо постійно атакувати глибину та використовувати простір між лініями суперника. Півзахисники налаштовані виводити вінгерів та форварда одразу на ударну позицію.

Це нідерландський стиль. Щось подібне я бачив у виконанні Феєнорда, коли ми грали проти них в минулому сезоні в Лізі Європи.

– Чи були якісь нововведення у побуті команди після приходу ван Леувена?

– В плані організації все залишилося таким самим. Особливо нічого нового він не вводив. Штрафи якими були, таким й залишилися. 

– Чи є спілкування між тренером та гравцями?

– Так, ван Леувен спілкується. Можливо, він не дуже говіркий, проте все в нього по конструктиву, скажемо так.

– У ЗМІ вже ходять чутки, що відносини між ван Леувеном та футболістами в Шахтарі "натягнуті". Як ви можете це прокоментувати?

– У нас все добре. Звичайно, коли команда починає втрачати очки, то можуть бути певні непорозуміння. Проте це нормально. Впевнений, що разом із новим наставником ми поступово будемо додавати в плані якості гри та результату, – сказав Сікан в інтерв'ю виданню Український футбол.