УКР РУС

"Я поїду і не повернуся": легіонер Динамо поділився власними страхами про війну

17 лютого 2022 , 11:34 / Читать на русском

Півзахисник Динамо Карлос де Пена розповів, як діятиме у разі нападу Росії.

"Ситуація відрізняється від тих, що я переживав раніше, для мене це перший досвід. Очевидно, відчувається дискомфорт, ніхто не хоче проходити подібне. Намагаюся отримувати настільки багато інформації, наскільки це можливо, тому що я там живу зі своєю сім'єю. Я завжди ставлю її на перше місце – зараз вони в Уругваї, але мають квитки на 22 лютого. У ці дні ми з рідними та клубом вирішимо, як краще.

Сидорчук пояснив, як Динамо збирається випередити Шахтар в УПЛ

Наразі все спокійно, але все змінюється щодня. Війна? Якщо щось подібне почнеться, я поїду і не повернуся. Моя безпека та сім'ї насамперед. Є контракт, але також є першочергові речі. Я в Україні, дуже поважаю цю країну, хочу всього найкращого для неї, але я поїду, якщо щось станеться. Я не сумніватимуся.

Якби це була моя країна, я б діяв по-іншому, але я за кордоном. Я – уругваєць і не хочу вплутуватися в проблеми між Україною та Росією, я не відчуваю жодної ненависті. Зараз я тут, віддаюся за Динамо, але є речі, які важливіші за контракт, як моя безпека і моєї сім'ї", – сказав де Пена в інтерв'ю ESPN.

Нагадаємо, що Динамо повернеться з турецьких зборів у вівторок, 22 лютого. А свій перший матч в другій частині кияни проведуть проти Інгульця 26 лютого, початок о 14:00.