УКР РУС

Забарний допоміг Борнмуту врятуватися від поразки, Евертон на очах Миколенка поступився Фулхему

12 серпня 2023 , 18:56 / Читать на русском

Відбулися поєдинки стартового туру АПЛ сезону 2023/24.

АПЛ. 1-й тур

Борнмут – Вест Хем – 1:1

Гол: Соланке, 83 – Боуен, 51

Евертон – Фулхем – 0:1

Гол: Рід, 73

Брайтон – Лутон –  4:1

Голи: Марч, 36, Педро, 71 (п), Адінгра, 85, Фергюсон, 90+6 – Морріс, 79 (п)

Шеффілд – Крістал Пелас – 0:1

Гол: Едуар, 50

У першому турі АПЛ Борнмут Іллі Забарного розписав бойову нічию з Вест Хемом. Український захисник з'явився у стартовому складі "вишень" та провів на полі весь матч.

Арсенал здолав Ноттінгем Форест на старті АПЛ – Зінченко в ролі глядача, шедевр і провал Сака

"Молотобійців" на старті другого тайму вивів уперед форвард Джеррод Боуен, ефектно закрутивши м'яча впритул до лівої стійки. Згодом Забарний розпочав атаку Борнмута, яка завершилася голом Соланке та врятувала команду українця від поразки – 1:1.

У паралельному поєдинку Евертон Віталія Миколенка програв Фулхему. Перейра скористався метушнею у штрафному суперника та відпасував на Ріда, а той не змарнував шану. 1:0 на користь Фулхема – остаточний рахунок в цьому протистоянні. Український легіонер "ірисок" упродовж всього поєдинку стежив за грою з лави запасних.

Брайтон, який очолює екс-наставник Шахтаря Роберто Де Дзербі, розтрощив новачка АПЛ – Лутон. Рахунок на 36-й хвилині відкрив хавбек "чайок" Соллі Марч, загнавши м'яч під поперечку головою. Згодом перевагу Брайтона подвоїв Жоау Педро, реалізувавши пенальті. Невдовзі арбітр призначив 11-метровий вже у ворота команди Де Дзербі: Лутону вдалося відквитати один м'яч – 2:1. Однак до завершення гри Брайтон розписався у воротах опонента ще двічі та довів рахунок до розгромного – 4:1.

Шеффілд, який цього року повернувся в еліту, у стартовому матчі зазнав поразки від Крістал Пелас – 1:0.