УКР РУС

Молодіжна збірна України отримала нового тренера – іспанець працював у Динамо

25 липня 2023 , 13:35 / Читать на русском

Названо ім'я наступника Руслана Ротаня в збірній України U-21.

Новим тренером молодіжної збірної України став іспанський фахівець Унаї Мельгоса, повідомляє офіційний сайт УАФ

Кварцяний висловив претензії до Ротаня та Реброва через гру збірних: "Це шлях у глухий кут" 

Зазначається, що цю кандидатуру запропонував Сергій Ребров, її підтримав Комітет національних збірних команд УАФ. Однак Руслан Ротань продовжить співпрацю з УАФ як головний тренер олімпійської збірної і наступного року паралельно з роботою в Олександрії готуватиме "синьо-жовтих" до Ігор в Парижі.

Наступний цикл молодіжного чемпіонату континенту, Євро-2025 (U-21), із вересня 2023 року розпочне нова молодіжна збірна України (гравці 2002 року народження і молодші) під керівництвом Унаї Мельгоси.

Нагадаємо, 47-річний іспанець працював з юнацькими командами Малаги та Атлетіка з Більбао. З 2015 по 2017 роки був тренером Динамо U-19. Серед його вихованців добре відомі гравці "біло-синіх" – Микола Шапаренко, Олександр Тимчик, Володимир Шепелєв.

Пізніше Мельгоса працював разом з Сергієм Ребровим у Ференцвароші та Аль-Айні. На початку червня увійшов до тренерського штабу у збірній України, де відповідає за збір інформації про потенційних гравців збірної, а також аналіз складу молодіжної та юнацької команд.