УКР РУС

"Україна перемогла завдяки пенальті – подарунок арбітра", – мальтійська федерація футболу

20 червня 2023 , 08:28 / Читать на русском

Федерація футболу Мальти відреагувала на поразку від збірної України.

"Не вперше на міжнародній арені збірна Мальти стала жертвою суперечливих рішень арбітра. Україна перемогла лише завдяки голу з пенальті – подарунку від французького арбітра Рудді Буке.

Україна – Мальта – 1:0 – відео гола та огляд матчу відбору Євро-2024

Це був другий пенальті, призначений у ворота Мальти у другому таймі. Два дуже сумнівні рішення. Перший 11-метровий призначили після втручання VAR, але зірковий гравець Ярмоленко його не реалізував. Другий призначили за уявний контакт Жана Борга з тим же Андрієм.

Слід похвалити Мальту за її жваву гру, команда точно не заслуговувала на те, щоб піти з поля без очок. Підопічні Мікеле Марколіні чудово провели перші 45 хвилин, грали здебільшого на половині поля України, створивши кілька гольових моментів. Голкіпер Генрі Бонелло вперше вступив в гру, відбивши удар Ваната на кутовий. Це був єдиний удар українців в площину воріт в першому таймі. Мальта високо пресингувала та змусила українців помилятися на своїй половині поля.

Через 5 хвилин після старту другого тайму господарі отримали пенальті після втручання VAR за гру рукою у штрафному майданчику. Капітан збірної України Андрій Ярмоленко пробив у поперечину. Це могло привести до незаслуженої переваги в рахунку.

На 69-й хвилині збірна України отримала вже другий пенальті, коли Жан Борг, нібито, збив Ярмоленка. Це дуже суперечливе рішення французького рефері. Цього разу пенальті виконав Циганков. Гравець Жирони не схибив з 11-метрової позначки, що й вирішило долю матчу", – йдеться у заяві на офіційному сайті мальтійської федерації футболу.