УКР РУС

Олександрія зіграла внічию з Рухом та втратила шанс на ЛК, Верес здобув перемогу, Металіст та Львів попрощались з УПЛ

4 червня 2023 , 16:58 / Читать на русском

В УПЛ відбулися матчім заключного туру.

УПЛ, 30 тур

Рух – Олександрія – 0:0

Колос – Львів – 1:0

Гол: Велетень, 28

Вилучення: Чоботенко, 45+1

Верес – Інгулець – 1:0

Гол: Вовченко, 74

Металіст – Чорноморець – 0:3

Голи: Юсов, 76, 86, Хадіда, 90+2

Рух приймав Олександрію. Старт першого тайму був за підопічними Ротаня, однак з 5 спроб їм не вдалося відкрити рахунок. Натомість рухівці перехопили ініціативу вже наприкінці першої 45-хвилинки та мали кілька хороших нагод, проте на перерву колективи пішли за нульової нічиєї.  

По перерві господарі мали вбивчий момент – Альваренга головою зарядив у перекладину. Згодом забили, арбітр зафіксував офсайд. Рух та Олександрія обмінювалися моментами, проте м'яч ніяк не залітав у ворота. Наприкінці зустрічі команда Ротаня активно пресингувала та була близька до того, щоб забити, але Рух вдало оборонявся. 

Таким чином, Олександрія розташувалася на 6-й сходинці через Ворсклу, яка перемогла Шахтар, та втратила шанс на виступи в ЛК. А Руху вдалося зберегти прописку в УПЛ. 

Львів поступився Колосу. Попри чутки, що львів'яни не вийдуть на цей поєдинок, а клуб припинить своє існування, вони доводять зворотнє. Колектив Безсмертного навіть створював небезпечні моменти, однак Колосу вдалося відкрити рахунок. Велетень успішно зіграв на добиванні після сейву Ольхового. А під завісу тайму Чоботенко заробив другу жовту та покинув поле. 

На старті другого тайму впевненіше діяв Колос та прагнув забити ще, проте реалізувати свої нагоди їм не вдалося. Таким чином, ковалівці піднялися на 8-ме місце, набравши 36 очок. 

Верес переміг Інгулець. Рівняни впевнено атакували протягом першого тайму, однак відзначитись вдалося лише на 74-й хвилині. Вовченко насилу пробив з далекої відстані. До кінця зустрічі Вересу забити більше не вдалося, однак ця перемога не врятувала команду від перехідних матчів. Тож, Верес та Інгулець розташувалися на 13 і 14-й сходинці відповідно. 

Чорноморець розгромив Металіст. Одесити впевненіше вступили у гру, суперникам втрачати нічого, адже вони вже достроково вилетіли з УПЛ. Підопічні Григорчука відкрили рахунок на 76-й. Юсов пробив головою після подвчі з кутового, а на останніх хвилинах він оформив дубль, Хадіда остаточно поховав Металіст. Чорноморцю вдалося закріпитися на 9-й сходинці (35 пунктів).