УКР РУС

"Трансфер Мудрика був авантюрою": екс-гравець збірної Англії заступився за українця

27 травня 2023 , 11:05 / Читать на русском

Колишній форвард "Трьох левів" та Ліверпуля Стен Коллімор вважає, що висока ціна та швидкий дебют за основну команду стали перешкодою для адаптації Михайла Мудрика в Челсі.

"Вечір на Олд Траффорд проти Манчестер Юнайтед став ще одним розчаруванням Мудрика. У нього приголомшлива швидкість, він демонструє явне бажання вчитися і вдосконалюватися, тому з цієї точки зору він заслуговує на можливість належним чином пристосуватись до команди, піти у відпустку, повернутися на підготовку та знову узятися до роботи наступного сезону.

"Знав маршрути міста через цей фільм": Маліновський пригадав гол у ворота ПСЖ та знайомство з Марселем

Найбільша проблема для нього те, що він намагається відповідати ціні. Витрачати 88,5 мільйонів фунтів на гравця, який провів менш як 50 матчів за Шахтар, було великою авантюрою. З погляду професійного футболу, Мудрик ще дитина – по суті, він гравець молодіжного складу, який нещодавно був переведений до першої команди.

Якби він пройшов через академію Челсі і витримав ті ж шість місяців, ніхто б не чинив такий тиск. Але той факт, що його підписали майже за 100 мільйонів фунтів, показує, наскільки божевільним був цей трансфер", – розповів Коллімор для CaughtOffside.

Дебютний сезон в англійському чемпіонаті став справжнім випробуванням для молодого гравця. Через невпевнені виступи багато ЗМІ та експертів критикують Мудрика та вважають його трансфер провальним. У нинішньому сезоні Михайло провів за "пенсіонерів" 15 матчів та віддав дві результативні передачі.