УКР РУС

Дубль Мбаппе впритул наблизив ПСЖ до чемпіонства Ліги 1

21 травня 2023 , 23:39 / Читать на русском

Осер приймав ПСЖ в 36-му турі Ліги 1.

Чемпіонат Франції. 36 тур

Осер – ПСЖ – 1:2

Голи: Сінайоко, 50 – Мбаппе, 6,8

Парижани були явними фаворитами у грі з Осером. Підопічні Гальтьє за два тури до кінця сезону могли на 6 пунктів відірватись від Лансу та на 99% забезпечити собі золоті медалі Ліги 1. Натомість господарі продовжували боротись за прописку в елітному дивізіоні Франції.

Реал поступився Валенсії у скандальному поєдинку та опустився на третю сходинку Ла Ліги

Мбаппе дуже швидко оформив для своєї команди комфортну перевагу. Спершу центральні оборонці Осера просто розсипалися перед французом та дозволили Мессі вивести свого партнера віч-на-віч з голкіпером, а за хвилину нападник знову відзначився шедевром – потужний удар в дотик з лінії карного був недосяжним для голкіпера.

Фатальний старт помітно підкосив господарів, але парижани, не поспішали доводити рахунок до розгромного. Натомість Осер огризнувся потужним пострілом захисника з меж карного майданчика, який взяла на себе поперечка.

На 50-й хвилині Сінайоко повернув інтригу у гру. Рамос програв позицію і дозволив малійцю вибігти на побачення з Доннаруммою. Цей гол став дебютним для 23-річного нападника у чемпіонаті Франції.

Осер відчув впевненість та кілька разів небезпечно пробирався через оборонні редути парижан. Втім, створити сенсацію аутсайдерам не судилося. А от Мбаппе на 90+3 хвилині впевнено реалізував свій єдиний епізод в другому таймі, але арбітр скасував взяття воріт через мінімальний офсайд.

Таким чином ПСЖ (84 очки) майже гарантував собі чемпіонство французької першості. Команда Гальтьє випереджає найближчого переслідувача на 6 пунктів за два тури до завершення сезону. Осер залишився на 16 позиції з 34 очками.