УКР РУС

Реал та Манчестер Сіті з двома шедеврами розійшлися миром у першому матчі 1/2 фіналу ЛЧ

9 травня 2023 , 23:54 / Читать на русском

Реал у першому півфінальному матчі Ліги чемпіонів-2022/23 приймав Манчестер Сіті. Звіт поєдинку читайте на Спорт 24.

Ліга чемпіонів. 1/2 фіналу

Реал – Манчестер Сіті – 1:1

Голи: Вінісіус, 36 – Де Брюйне, 67

У попередньому розіграші Ліги чемпіонів команди зустрічалися на тій же півфінальній стадії. Перша гра в Англії завершилася яскравою перемогою "містян" 4:3. Підопічні Гвардіоли повели 1:0 на виїзді, але вже в компенсований час двічі пропустили від Родріго. В екстратаймі тріумф мадридцям приніс Карім Бензема з пенальті.

Мілан – Інтер: прогноз букмекерів на дербі делла Мадонніна у півфіналі ЛЧ

У новій серії протистояння британці одразу яскраво продемонстрували бажання взяти реванш. Гості практично зачинили мадридців на їхній половині поля. За перші 15 хвилин футболісти Ман Сіті 5 разів били по воротах Куртуа. Зокрема, двічі з хороших позицій пробивав Ерлінг Холанд, однак обидва рази поцілив прямісінько у руки бельгійського голкіпера.

Реал відповідав рідкісними контратаками – Бензема мало не вибіг сам на сам, а Діаш лише в ефектному підкаті перервав потенційно гольову передачу Вінісіуса на Каріма. Втім, саме бразильцеві судилося стати головним героєм першого тайму. Камавінга вирвався з-під пресингу суперників на своїй половині поля, протягнув м’яч на кілька десятків метрів та віддав Вінісіусу, який потужно пробив з лінії штрафного – Едерсон "містян" не врятував. Це був перший удар Реала у матчі.

Другого майже одразу після перерви завдав Карім Бензема, але Стоунз перевів м’яч на кутовий. Незабаром черговий шанс з’явився у Холанда – норвежець вирвався практично віч-на-віч з Куртуа, але в останню мить заблокувати удар Ерлінга встиг Алаба.

Загалом до середини другого тайму Реалу вдалося вирівняти гру, "бланкос" навіть більше володіли м’ячем, але від пропущеного голу їх це не врятувало. Родрі перехопив м’яч на половині полі господарів і розпочав комбінацію, яку влучним ударом здалеку завершив Кевін Де Брюйне.

До фінально свистка два ефектні сейви довелося зробити Едерсону – Бензема пробивав майже впритул головою, а Чуамені класно приклався здалеку. Тож, до Англії суперники все ж їдуть з рахунком 1:1. Матч-відповідь відбудеться 17 травня.