УКР РУС

"Вирішальний підпис за ним": журналіст розкрив відповідального за провальні трансфери Динамо

16 квітня 2023 , 13:58 / Читать на русском

Журналіст Михайло Співаковський назвав, хто у київському клубі затверджує переходи гравців.

"Якщо говорити про трансфери типу Костевича, коли гравець не грає жодного матчу, або грає дуже мало, як Белуце, Клейтон... Тобто гравці, які були за часів Луческу в Динамо. Я вважаю, що за таких гравців відповідальність несе тренер. Яка б не була розбалансована система підбору кадрів та селекційна система в клубі, все одно, вирішальний підпис за тренером.

Яремчук в Динамо: екс-тренер киян "забракував" трансфер

Щодо трансферу Костевича – це було перше міжсезоння Луческу. Костевича можна було взяти ледь не безкоштовно і Мірча погодився. А потім вже побачивши гравця у тренувальному процесі, Луческу вирішив, що це не той гравець, який потрібен команді. Але контракт вже було підписано.

З іншого боку, є легендарна історія про Франа Соля. Всі ж пам'ятають, що коли його підписували, було голосування серед скаутів клубу і рахунок був 3:2, а вирішальний голос мав Олександр Хацкевич", – розповів Співаковський в ефірі "ТаТоТаке".

Нагадаємо, Володимир Костевич став гравцем Динамо у 2020 році, але зіграти за основну команду киян він так і не зміг. У березні 2023-го захисник перейшов у познанську Варту. Бразилець Клейтон да Сілва та румун Тудор Белуце зіграли за "біло-синіх" по 1 поєдинку.