УКР РУС

У Мінспорту пояснили, хто ухвалить рішення щодо участі збірної України з футболу на Євро-2024

14 квітня 2023 , 12:21 / Читать на русском

Заступник Міністра молоді та спорту України Матвій Бідний пояснив, як вплине заборона українським спортсменам брати участь у змаганнях, де присутні росіяни та білоруси.

"Рішення не спрямоване на те, щоб за формальною ознакою позбавити чи покарати когось. Йдеться про те, що в кожному випадку буде розглядатися позиція федерації, яким чином вона буде відстоювати інтереси нашої держави у воєнний час.

Гераскевич: Мінспорта та НОК під керівництвом Гутцайта продовжують знищення українського спорту

Ми по кожному конкретному випадку будемо розглядати і реагувати окремо. Те, що спортсмени не будуть брати участь у змаганнях – це не означає, що ми туди не поїдемо і не будемо боротися за свої права і наголошувати на неприпустимості участі агресора в міжнародних змаганнях. Ми теж пропрацьовуємо механізм, як це буде робитися.

Основне рішення щодо збірної України з футболу буде ухвалювати УАФ. Думаю, що в нас ще достатньо часу, щоб вивірити позиції. Я знаю, що наша команда і Білорусь будуть змагатися в різних групах і не перетинатимуться безпосередньо в рамках одного заходу. Подивимося", – сказав заступник міністра в ефірі Суспільне.Новини.