УКР РУС

Циганков постраждав від жадібності партнера – Жирона відібрала очки в Барселони на Камп Ноу

10 квітня 2023 , 23:56 / Читать на русском

Барселона у домашньому поєдинку розписала "суху" нічию із Жироною у 28 турі Прімери.

Барселона кілька днів тому зазнала принизливої поразки від Реала (4:0) у півфіналі Копа дель Рей і припинила боротьбу за трофей за сумою двох матчів 4:1. Натомість у Прімері "блаугранас" почуваються надкомфортно на вершині турнірної таблиці, випереджаючи "бланкос" на 12 очок, маючи матч у запасі. Підопічні Мічела в попередньому турі обіграли Еспаньйол (2:1).

Суркіс розкрив деталі переходу Циганкова в Жирону та назвав чинного лідера Динамо

Український вінгер Жирони Віктор Циганков вийшов на каталонське дербі у стартовому складі. В його активі три голи і стільки ж асистів у Ла Лізі. Уже на старті дуелі Циганков трохи полоскотав нерви глядачам. Вілья подав на дальній кут, де мав замикати українець, але Віктор пробив повз праву стійку.

Команди видали доволі блідий перший тайм. На 37-й хвилині Араухо атакував ворота Гассаніги – голкіпер відбив атаку. Однак "гранатово-сині" були переконані, що м'яч перетнув лінію. Але рефері після перегляду VAR взяття воріт таки не зарахував.

На 56-й хвилині Кастельянос змарнував блискучий шанс, вирішивши пробити самостійно, а не відпасувати на українця. Натомість форвард відправив м'яч повз праву стійку.

Циганков провів на полі  70 хвилин, потім Мічел випустив замість нього Рікельме. За відведений час українець 30 разів торкнувся м'яча, віддав 19 точних пасів (76%), виграв два єдиноборства і заробив два фоли. 

У другому таймі команди не завдали жодного удару в площину воріт. Поєдинок так і завершився з нулями на табло. Барселона не скористалася осічкою Реала в матчі проти Вільярела (2:3). Жирона, відібравши очки у підопічних Хаві, розташувалася на 11 щаблі Прімери – 35 очок.