УКР РУС

Ребров оцінив роботу Шевченка у збірній України

8 березня 2023 , 19:08 / Читать на русском

Сергій Ребров поділився думками про гру збірної України під керівництвом Андрія Шевченка.

"Думаю, що потенціал збірної України дуже сильно розкрив Андрій Шевченко, коли працював із національною командою. Під його керівництвом було видно структуру гри. Усі говорили, що Україна не має таких футболістів, щоб грати в позиційні атаки, щоб контролювати м’яч, але Андрій Миколайович довів протилежне.

Ребров: Бажання працювати зі збірною України я маю, але що буде в червні – подивимося

Тож у збірної України є хороший потенціал і рівень. Навіть якщо просто відштовхуватися від тієї кількості наших футболістів, які виступають у топ-чемпіонатах Європи. Але для розкриття цього потенціалу потрібно багато працювати. Тренер, який прийде в збірну, має професійно до всього ставитися. У збірній — зовсім не та специфіка, що в клубі.

Тут набагато більше потрібно переглядати гравців, більше часу витрачати на аналіз функціонального стану футболістів. І, звичайно, потрібно чітко розуміти, яких виконавців потрібно викликати під свою модель гри.

В Україні є вибір на кожну позицію, нехай він і невеликий. Важливо розуміти, за якою моделлю ти граєш, і під цю модель підбирати футболістів, виходячи з того, в якому вони стані перебувають", – сказав Ребров у інтерв’ю dynamo.kiev.ua.

Нагадаємо, наразі функції виконувача обов’язків головного тренера збірної України виконує Руслан Ротань. Очікується, що влітку це місце займе Сергій Ребров. 26 березня "синьо-жовті" зіграють з Англією у першому матчі відбору на Євро-2024.