УКР РУС

Йовічевіч відповів, чи зіграв Мудрик свій останній матч за Шахтар

24 листопада 2022 , 09:29 / Читать на русском

Наставник Шахтаря Ігор Йовічевіч поділився думками щодо можливого відходу Михайла Мудрика вже цієї зими.

"Чи це був останній матч Мудрика за Шахтар? Це керівництво вирішуватиме, що робити, коли є варіант продажу футболіста, зірки команди. Мені як тренерові, звичайно, хочеться, аби такий футболіст грав якомога довше в команді, аби навколо нього будувався якісний Шахтар, щоб усі набирали обертів, набували досвіду й робили те, що, можливо, колись робила команда в Лізі чемпіонів.

Мудрик приніс Шахтарю перемогу в епічній дуелі з Ворсклою – усе вирішив скандальний пенальті

З нашими зусиллями, талантом і амбіціями, гадаю, ми змогли б разом це зробити згодом. Вони молоді, говорю ще раз, молоді. Було в Динамо (Загреб) кілька футболістів, наприклад, Гвардіол, який виступає в РБ Лейпциг і сьогодні грав на чемпіонаті світу, іспанець Дані Ольмо, який виступав у Загребі. Кожен з них провів не менш ніж 100 матчів за клуб і лише потім перейшов із проміжного клубу, а не одразу до Барселони та Манчестер Сіті.

Це один маленький приклад того, як правильно будувати свою кар’єру, щоб ти вийшов на найвищий рівень уже готовим, потужним. Щоб міг казати "Я тут!" і відчиняти двері ногами. Однак тренер завжди трошки егоїст і хоче мати якісних гравців якнайдовше у своїй команді, щоб принести результат і кайф уболівальникам", – зазначив Йовічевіч у післяматчевому коментарі прес-службі Шахтаря.