УКР РУС

Нестримний Наполі переміг середняка та збільшив відрив на вершині Серії А

8 листопада 2022 , 21:21 / Читать на русском

Наполі зумів впевнено здолати Емполі у 14-му турі Серії А. Звіт читайте на Спорт 24.

Беззаперечний лідер італійської першості приймав вдома середняка, тому мав шанс ще більше відірватись від своїх переслідувачів на вершині турнірної таблиці. Підопічні Лучано Спаллетті одразу ж захопили ініціативу й тотально переважали суперника, але без особливої гостроти.

Шахтар і Рух дізналися суперників у плей-офф Юнацької ліги УЄФА – львів’янам дістався топ-клуб

Наполі завдав 5 ударів, але лише два з них (у виконанні Джакомо Распадорі) були по-справжньому гострими – перший ефектно парирував кіпер, а другий пройшов у кількох сантиметрах від стійки. Емполі непогано відіграв в обороні, зупинивши не одну атаку. А от попереду у гостей були проблеми – жодного удару за 45 хвилин.

По перерві ситуація не змінилась. Неаполітанці захопили контроль, що конвертувалось не в один гострий момент. А вже на 67-й хвилині надактивний Віктор Осімхен заробив пенальті. Удар із позначки реалізував Ірвінг Лосано, який вперше бив 11-метровий у Наполі. Голкіпер був доволі близьким, щоб відбити.

Господарі завдання-мінімум виконали, їм пізніше допоміг капітан суперника Себастьяно Луперто, який отримав другу жовту й залишив "адзуррі" в меншості. Пйотр Зєліньскі скористався цим та потужним ударом поставив крапку. 2:0!

12-та звитяга у сезоні Серії А (ще були дві нічиї) дозволила підопічним Спаллетті набрати 38 залікових балів. Наполі на вершині турнірної таблиці тепер випереджає Мілан, найближчого переслідувача, аж на 9 пунктів. Емполі залишився на 14 позиції з 14-ма очками.