УКР РУС

Мілан вигриз перемогу над середняком у божевіллі компенсованих хвилин – сенсаційний герой ''россонері''

1 жовтня 2022 , 23:46 / Читать на русском

Мілан та Емполі завершували ігровий день в італійській Серії А.

Для повернення в зону ЛЧ Мілану була потрібна виключно перемоги. Суперник був доволі зручний – Емполі, який перебував у нижній частині таблиці.

Перший тайм вийшов відверто нудним, але Мілан мав свої шанси. Вже звично найгострішим гравцем "россонері" був Рафаель Леау. Спочатку португалець хорошою подачею знайшов Жиру (повз ворота), а потім сам пробив прямо в руки голкіперу. Емполі лише раз потурбував 36-річного Тетерушану – на 16-й хвилині румун впорався з ударом Хендерсона в нижній кут.

Рома без Моурінью перемогла Інтер та увірвалася в зону ЛЧ – Дибала покарав міланців за літню жадібність

Додатковою неприємністю Мілана стала травма Калабрії. Капітан "россонері" схопився за коліно і покидав поле на ношах, а замінив його Калюлю. Перша половина логічно докотилася до нульової нічиєї. 

По перерві головною зброєю Мілана стали штрафні з хороших позицій. Жиру "лизнув" перекладину, а потім Луперто ефектно врятував Емполі після удару Тоналі з рикошетом. Капітанська пов'язка виявилась справжнім прокляттям гостей у цій грі. Заміну попросив і К'яєр, який підмінив Калабрію в цій ролі. 

Мілан догрався до того, що ледь не пропустив. Тоналі слабкою передачею назад вивів Байрамі на побачення з Тетерушану, але ветеран знову не підвів. Сандро реабілітувався хитрощами, які дозволили чемпіонам нарешті відкрити рахунок. Тоналі з ауту швидко кинув м'яч Леау, який формально був у 10-метровому офсайді і не турбував захисників Емполі. Дарма – Рафаель забіг у карний майданчик та викотив передачу Ребічу, який забив через кілька хвилин після виходу на заміну.

Чемпіон не втримав мінімальну перемогу. Вже у компенсований час Байрамі ударом зі штрафного піймав Тетерушану на протиході – 1:1. Здавалося, що Мілан втрачає очки, але "россонері" примудрилися дотиснути суперника. Атака перетворилася на хаотичну навалу, яку несподівано завершив лівий латераль Балло-Туре.  Для 25-річного француза це був перший гол у професіональній кар'єрі! Леау остаточно добив Емполі, після чого арбітр дав фінальний свисток. Перемога дозволила команді Піолі вискочити відразу на третю сходинку чемпіонату.