УКР РУС

Зінченко допоміг Манчестер Сіті обіграти Реал у трилері зі 7 голами – українець не стримав Бензема, але доклався до м'яча Сілви

26 квітня 2022 , 23:52 / Читать на русском

Олександр Зінченко вийшов у старті свого Манчестер Сіті на перший матч півфіналу Ліги чемпіонів проти Реала (4:3).

Через травму Вокера і перебір "гірчичників" Канселу Зінченко залишився єдиним фланговим оборонцем у розпорядженні Гвардіоли. На правому фланзі вийшов Стоунз, ще у першому таймі його замінив Фернандінью.

Манчестер Сіті розтрощив Уотфорд – Зінченко асистом допоміг партнеру оформити покер

Попри такі проблеми уже на 11 хвилині матчу господарі вигравали з рахунком 2:0. Спершу Де Брюйне відгукнувся на точний навіс Мареза і ударом головою пробив Куртуа. А трохи згодом Жезус використав провал захисту мадридців.

Зінченко не відсиджувався в обороні. Українець доволі ініціативно атакував. В одному з епізодів він потужно пробив з-за меж карної зони – м'я пролетів неподалік дальної стійки. Трохи несподівано Реал скоротив відрив. Менді віддав на Бензема, той у боротьбі зі Зінченком примудрився завдати ідеально точного удару.

Другий тайм значно краще розпочали господарі. І якщо Марез свій розкішний шанс змарнував, то Фоден через кілька хвилин після цього був безжальним. Щоправда, ледь не в наступній атаці мадридці відродили інтригу. Вінісіус дотепно обіграв Фернандінью і холоднокровно реалізував вихід тет-а-тет з Едерсоном.

Ман Сіті тиснув і врешті досягнув свого. Зінченко на замаху обіграв Крооса, той сфолив, але арбітр навіть не встиг просвистіти – м'яч швиденько підхопив Сілва і потужно вгатив у ближню дев'ятку. Але й цього разу гостям пощастило скоротити відрив. Ляпорт зіграв рукою і привіз пенальті у власні ворота. Вирок чітко виконав Бензема.

4:3 – яскрава і справедлива перемога Манчестер Сіті. Матч-відповідь відбудеться 4 травня в Мадриді.