УКР РУС

"Уявляю, наскільки складно зараз вашому народу": екс-капітан збірної Фінляндії прихистив у своєму будинку українську сім’ю

11 квітня 2022 , 13:20 / Читать на русском

Легенда фінського футболу Тім Спарв потужно допомагає українцям, які постраждали від кривавої навали путінських виродків.

"Я хотів би висловити співчуття Україні та усім українцям. Уявляю, наскільки складно зараз вашому народу. Разом зі своєю сім'єю я довго думав, яким чином можу допомогти вашій країні та чим можу бути корисний.

"Мені соромно бути угорцем": Сабо засудив плазування Орбана перед путіним

Спершу ми перераховували гроші, брали участь у протестах проти цієї війни на вулицях, намагалися привертати увагу до проблеми у соцмережах та усіх можливих інформаційних платформах. Це все були хороші рішення, однак я розумів, що слід зробити щось ще. Тому вирішив надати у користування свій дім у Фінляндії українським біженцям.

Одного дня зі мною зв'язалася жінка, яка розповіла про сім'ю з України, що вирушила у Фінляндію. Я подумав, що можу стати у нагоді, тому запропонував свою квартиру українці з хлопчиком та дівчинкою. На цьому я не зупиняюся і прагну допомагати й надалі – розумію, як складно почувати себе безпорадним у чужій країні. Читаю новини, переглядаю фото та відео з України і це неабияк засмучує мене. Українці не заслуговували на таке жахіття.

Діти сильно сумують за своїм батьком, який залишився в Україні. Мені дуже приємно бачити усмішки на їхніх обличчях і я почуваюся щасливим, коли хоч чимось можу їм допомогти", – сказав Спарв у інтерв'ю Футбол24.