УКР РУС

Повернення росіян і білорусів до змагань: президент Федерації шахів Польщі розкрив, хто з очільників виступив за таку ідею

29 серпня 2024 , 10:47 / Читать на русском

Президент Польської федерації шахів Радослав Єдинак ​​повідомив, що очільник Федерації Киргизстану Бабур Толбаєв запропонував повернути росіян і білорусів до змагань.

"Чи повернуть росіян і білорусів на конгресі ФІДЕ в Будапешті? Багато хто вважає це абсолютно неприйнятним, але президент федерації Киргизстану Бабур Толбаєв подав саме таке прохання, і воно було включене до порядку денного загальних зборів.

Генконсульство України в Торонто закликало вжити термінових заходів для скасування участі росіян у Турнірі претендентів

Нагадаю, що після злочинної агресії росії та білорусі проти України проти шахістів обох цих країн були введені санкції. Ці країни не можуть брати участь у міжнародних командних змаганнях, і гравці можуть грати лише під нейтральним прапором (або змінити федерацію).

За такими висновками можуть ховатися різні інтриги, рішення буде прийнято під час зустрічі 22 вересня в Будапешті, в якій я буду брати участь як делегат від Польщі. Право голосу мають 199 делегатів зі 199 країн. Указ залишається незмінним протягом багатьох років, і кожна країна, незалежно від кількості шахістів, має один голос", – повідомив Єдинак у своєму Facebook.