УКР РУС

На противагу прокремлівській IBA: Велика Британія створила нову організацію аматорського боксу

13 квітня 2023 , 19:04 / Читать на русском

Група європейських країн на чолі з Великою Британією створила альтернативу організацію аматорського боксу на противагу проросійській IBA.

Нагадаємо, IBA, яку очолює фанат путіна Умар Кремльов повернула у змагання під своєю егідою російських і білоруських спортсменів. Натомість восени минулого року Кремльов намагався змусити українських атлетів виступати під нейтральним прапором.

Слідом за Тимощуком: Україна наклала санкції на Губернієва, Кремльова і дружину Плющенка

На знак протесту Велика Британія і ще кілька європейських країн бойкотували чемпіонат світу, який організовувала IBA. А тепер вони заснували World Boxing – організацію аматорського боксу, яка декларує своєю метою збереження цього виду спорту на Олімпійських іграх. Про це повідомляє Inside the Games.

Орган очолює Тимчасовий виконавчий комітет, до складу якого входять представники федерацій США, Німеччини, Великої Британії, Нідерландів, Філіппін та Швеції. До слова, IBA пропонує до 200 000 доларів США за золоті нагороди на своїх змаганнях, бюджет World Boxing становитиме 900 000 євро. 

Додамо, Міжнародний олімпійський комітет заявив, що IBA не братиме участі в олімпійській кваліфікації з боксу. Конфлікт цих організацій триває давно. Найбільше МОК турбує фінансування IBA, оскільки його левову частку забезпечує "Газпром".