УКР РУС

Син Віталія Кличка поїде на чемпіонат Європи з баскетболу – він у заявці молодіжної збірної

9 липня 2024 , 23:04 / Читать на русском

Федерація баскетболу України опублікувала остаточну заявку чоловічої збірної U-20 на майбутній чемпіонат Європи в Дивізіоні В

У список з 12-ти гравців увійшов, зокрема, і Максим Кличко – син видатного у минулому боксера, а нині мера столиці України Віталія Кличка.

Лідер баскетбольної збірної України повертається з екзотичного чемпіонату до найсильнішої ліги Європи

19-річний Максим Кличко був вперше запрошений до однієї зі збірних України. Баскетболіст з ростом 219 см грає на позиції центрового. Минулого року він виступав у США в складі команди Taft School. Наступного сезону гратиме за команду Amherst College.

Під час тренувального збору головний тренер збірної  України U-20 Валерій Плеханов так відізвався про Максима:

"У нас є декілька новачків, можна окремо відзначити Максима Кличка. Параметри цього хлопця дуже цікаві: зріст 219 сантиметрів, дуже довгі руки і бажання вступити в коледж за фахом баскетбол.

Він гідно, на рівних змагається за місце в складі з хлопцями його амплуа. Все покаже конкуренція – перемагає найсильніший. Хто на цій позиції на момент наближення чемпіонату Європи буде найсильніший, той отримає місце в складі".

Тож, бачимо, Максиму вдалося переконати тренерський штаб, що він гідний місця у складі.

Тепер побачимо, що він покаже на чемпіонаті Європи.

Додамо, що чемпіонат Європи в Дивізіоні В пройде з 12 до 21 липня у Румунії. Суперниками наших хлопців будуть Швеція, Угорщина, Вірменія, Косово та Молдова.