УКР РУС

Найкращий баскетбольний клуб України розпустили через війну

5 березня 2022 , 15:47 / Читать на русском

Президент чинного чемпіона України з баскетболу Прометея Володимир Дубінський оголосив про розпуск команди та, відповідно, відмову від участі в Лізі чемпіонів.

"Дорогі друзі, фанати та вболівальники СК Прометей. Сьогодні у нашій Україні йде війна. Нами було прийнято не просте, але, впевнений, вірне рішення розпустити всі команди СК Прометей, та відмовитись від участі чоловічої команди БК Прометей у Лізі чемпіонів.

Український баскетболіст збирає гроші для допомоги Україні

Сьогодні всі наші гроші, засоби та сили спрямовані на захист України, підтримку наших ЗСУ та територіальної оборони. Ми точно переможемо! Все буде Україна! А все інше потім.

P.S. З сьогоднішнього дня прийняв рішення для себе особисто і видав наказ по всіх наших підприємствах, що і я, і всі ми повинні і будемо розмовляти тільки українською мовою. Це моя остаточна громадянська позиція", – написав Дубінський.

Прометей став першим українським клубом в історії, що пробився до раунду топ-16 Ліги чемпіонів ФІБА. У перших трьох матчах цього етапу слобожанці здобули дві перемоги і мали хороші шанси на вихід до чвертьфіналу.