УКР РУС

Збірна України з баскетболу 3х3 отримає сенсаційне підсилення на чемпіонаті Європи

30 червня 2023 , 23:34 / Читать на русском

Головний тренер жіночої збірної України з баскетболу 3х3 Юрій Процюк розповів про кадрову ситуацію в команді.

"Ми відчуваємо, що цього літа результати жіночої збірної України 3х3 для Федерації баскетболу є одним із пріоритетних напрямків у роботі. Федерацією баскетболу України було докладено максимум зусиль, щоб збірна мала можливість виступати у змаганнях жіночої Світової серії та здобувати важливі рейтингові очки.

Українки стали віце-чемпіонками світу серед баскетболісток з вадами слуху

Фактично ФБУ цього літа повернула збірну України у еліту баскетболу 3х3. Зараз ми очікуємо появу трьох гравчинь, лідерів збірної України 5х5, які мають величезний досвід. До їх появи в розташуванні збірної я би не хотів називати імена, але сподіваюсь, що вони допоможуть нам у другій частині сезону. 

Відкрию лише головну сенсацію – збірній Україні 3х3 може допомогти на чемпіонаті Європи 3х3 наша зірка – Аліна Ягупова. Перемовинами з Аліною займався особисто президент ФБУ – Михайло Бродський, який зумів її умовити. У це важко повірити, адже вона завжди відмовлялася від виступів 3х3.

Аліна змінила клуб у Туреччині і у неї буде доволі щільне міжсезоння, але сподіваюсь ми зможемо вдало спланувати підготовку з урахуванням графіку Ягупової", – заявив Процюк у коментарі ФБУ

Нагадаємо, на чемпіонаті Європи-2023 Україна потрапила до групи А, де зіграє із Францією та Чехією. Дві найкращі команди з групи вийдуть до 1/4 фіналу континентальної першості. ЧЄ з баскетболу 3х3 відбудеться 5-7 вересня у Єрусалимі. Переможець першості отримає путівку до другого кваліфікаційного олімпійського турніру.