УКР РУС

Михайлюк та Лень можуть не зіграти у прекваліфікації до Олімпіади-2024 – відома причина

9 травня 2023 , 18:30 / Читать на русском

Гравець збірної України з баскетболу В'ячеслав Бобров поділився думками щодо прекваліфікації до Олімпіади-2024.

"Які плани на кваліфікацію до Олімпіади? Битися до кінця. Тому що в нас немає іншого шансу показати, що Україна – це баскетбольна країна. Але ми показали, що здатні обігрувати Італію, здатні протистояти на рівних Хорватії.

Тренер збірної України з баскетболу оцінив суперників по прекваліфікації на Олімпійські ігри 2024

Також в команді відбувається зміна поколінь. Багато хлопців вже відходять зі складу збірної. На їхнє місце приходять молоді виконавці. Цей процес вже відбувається. Кого вважаю головними конкурентами в боротьбі за вихід до Олімпійських ігор? Чехію і Туреччину. Там достатньо команд.

Я не знаю, чи приїдуть Михайлюк та Лень, але ми будемо грати і боротися за цю путівку. Проте, ми не знаємо, хто приїде в тієї ж Туреччини чи Хорватії. Через складний календар багато гравців відмовляються грати за свою національну збірну. Зараз ми сфокусовані на своїй групі. Адже маємо посісти одне з двох перших місць, щоби пройти далі. А там вже – все можливо. Якщо в нас "полетить", нас буде важко зупинити будь-якому опоненту. 

Думаю, до кожного нового суперника ми підбиратимемо тактику окремо: будемо вигадувати спеціальні комбінації, захист під конкретних гравців. Будуватимемо свою особливу систему гри під кожного нового опонента. Для того, щоби виграти додаткові одне-два очки, щоби бути попереду", – сказав Бобров у інтерв'ю Sport.ua.

Нагадаємо, що у прекваліфікації олімпійського баскетбольного турніру Україна зіграє з Туреччиною, Болгарією та Ісландією.