УКР РУС

Лідер збірної України з баскетболу розповів про підтримку в Іспанії – він закликав нагадувати світу про жахи в Україні

12 квітня 2022 , 21:25 / Читать на русском

Капітан збірної України з баскетболу Артем Пустовий поділився, як іспанці підтримують Україну під час війни.

"Іспанці виказують просто колосальну підтримку. Я отримав багато особистих повідомлень, також чую теплі слова від людей, яких просто зустрічаю на вулицях. Коли граємо проти інших іспанських команд в чемпіонаті, гравці постійно підходять та питають про мою родину, про українців та війну. Підтримка від місцевих відчувається дуже сильно.

Форвард збірної України з баскетболу продає унікальні кросівки, щоб допомогти ЗСУ

Зараз дуже важливо продовжувати робити акції на підтримку України. Людям потрібно нагадувати, що в Україні відбуваються жахливі речі. Треба нагадувати, що важливо зупинити війну якнайшвидше. Тому я перед кожним матчем намагаюся робити написи на майках та постійно про це говорити.

Якщо один зупиниться, потім зупиниться і інший, і тоді згодом все може забутися, Україна просто асоціюватиметься із війною, а людям стане байдуже на ті жахливі події, які відбуваються в Україні. Тож дуже важливо не зупинятися і продовжувати це робити. Вбивства дітей, жінок, мирного населення – це не війна, це тероризм", – поділився Пустовий в інтерв'ю XSPORT

Нагадаємо, що Артем грає в чемпіонаті Іспанії вже 7 років поспіль. З початку війни баскетболіст веде інформаційну боротьбу та всіляко намагається донести світу ті жахи, які відбуваються в Україні.