УКР РУС

Кохан виборов срібло Діамантової ліги, поступившись лише чемпіону Олімпіади-2024

25 серпня 2024 , 16:59 / Читать на русском

Українець Михайло Кохан став срібним призером етапу Діамантової ліги у Сілезії. Для метальника молота ці змагання стали першими після Олімпіади-2024.

Змагання з метання молота на етапі у Сілезії не входили до списку "діамантових" дисциплін. Попри це, участь у турнірі разом з Коханом взяли чотири провідні легкоатлети. Зокрема канадець Ітан Кацберг – чинний чемпіон світу та чемпіон Олімпійських ігор-2024.

Магучіх здобула золото Діамантової ліги у стрибках у висоту, Геращенко п'ята

Також суперниками Кохана стали срібний призер Олімпіади-2024 угорець Бенце Галаш, а також Павел Файдек та Войцех Новіцкі з Польщі.

Першу спробу Михайла Кохана не зарахували, натомість вже у другій українець вступив у боротьбу за медалі – метнув на 77,03 метра, поступившись лише Кацбергу, який показав результат рівно на два метри більше.

Третьою спробою Кохан покращив свій результат – метнув на 78,17 м, а вчетверте Михайло метнув молот лише на три сантиметри гірше.

Після п'ятої спроби Кохан продовжував утримувати друге місце – метнув на 78,52 м. Остання спроба остаточно визначила трійку медалістів. Михайло Кохан не зміг перевершити результат Кацберга — метнув на 79,85 метра і здобув срібло етапу. Бронзу отримав Войцех Новіцкі.