УКР РУС

Геращенко не приховує, які види спорту вважає нудними – натомість могла би метати спис

17 серпня 2024 , 23:58 / Читать на русском

Бронзова призерка Олімпіади-2024 Ірина Геращенко поміркувала, чим могла би займатися, окрім спорту.

– Уяви, що в твоєму житті немає стрибків у висоту. Якби це були не стрибки у висоту, що б це було, який вид спорту?

– Я не знаю, чи взагалі я займалась би спортом, але якби я займалася спортом, це міг би бути або потрійний стрибок – мені дуже подобається, і я стрибала свого часу – або метання спису. Ігрові види мені не дуже подобаються.

Геращенко зізналася у вчинку, за який їй дуже соромно: "Повитягувала всі батарейки"

– Плавання, веслування?

– Плавання, до речі, я взагалі не люблю. Для мене плавання – це так нудно, так само як і марафон бігти, наприклад. Я ніколи довше ніж 5 км не бігала і, напевно, ніколи не пробіжу.

– Це каже людина, яка все життя прозаймалася легкою атлетикою.

– Бо це стрибки – це весело, це цікаво. У тебе постійно є та планка, яку тобі треба перелетіти, мат, на який ти приземляєшся.

Але коли мені потрібно просто поплавати, я дивлюся на таймер – просто пливу і думаю: "Коли закінчаться ці 30 хвилин, бо я вже не можу просто".

– А якби це не спорт був – ким би ти себе бачила, ким би ти могла бути?

– Я думаю, це була б психологія. Я дуже хотіла піти вчитися на психолога до того моменту, поки ми не почали показувати високі результати.

Ми говорили з тренером, вона сказала: "Іро, для того, щоб ти продовжувала займатися спортом, тобі треба йти в інститут фізкультури. Тобі там буде набагато легше вчитися, і, відповідно, ми зможемо тренуватися, виїжджати на змагання.

Тобто, якби я хотіла піти в інститут цілеспрямовано на навчання – на психолога, наприклад, то зі спортом я б не змогла це пов’язувати", – розповіла Геращенко в інтерв'ю для EpicentrK.

Нагадаємо, на Іграх у Парижі Ірина взяла висоту 1,95 м і здобула бронзову нагороду.