Більшість всесвітньо відомих атлетів не шкодують грошей на ексклюзивні великі іграшки, а статки дозволяють їм “перебирати”. Тож в автопарках зірок спорту можна натрапити на справжні перли.

Ліонель Мессі

Капітан Інтера Маямі та восьмиразовий володар “Золотого м’яча” є неабияким поціновувачем розкішних автомобілів. Найдорожчим в автопарку легенди є вінтажний Ferrari 335 S Spider Scaglietti 1957 року, придбаний на аукціоні за колосальних 34 мільйони доларів. Капітан Інтера досить цікаво сповістив про купівлю, опублікувавши в Instagram фото мініатюрної версії автомобіля.

Перлиною колекції аргентинця є Pagani Zonda Roadster, вартістю близько 5 мільйонів доларів. “Лялечка” Мессі – один із найдорожчих і найшвидших автомобілів у світі. Елітний спорткар не дозволено використовувати на звичайних дорогах, а лише на гоночному треку. Існує тільки 40 таких малюків, тож ціна зростає весь час. Цікаво, що Кріштіану Роналду якось жартома розбив Pagani Huayra в рекламі Nike.

Окрім того, автопарк Лео містить Mercedes-AMG GLE 63 S Coupe (коштує близько 137 860 доларів), Cadillac Escalade (85 400), Audi R8 Spyder (137 860), Range Rover Vogue (96 000), Mercedes SLS (244 000), Audi Q7 (75 400) та Maserati GranTurismo MC Stradale (134 200).

Флойд Мейвезер

Екс-чемпіон світу з боксу у п'яти вагових категоріях Флойд Мейвезер є власником однієї з найбільших колекцій автомобілів у світі. У володінні “Красунчика” настільки багато транспорту, що білі машини він тримає у Маямі, а автопарк чорних – у Лас-Вегасі.

Найдорожчим у його гаражі був надзвичайно рідкісний Koenigsegg Trevita. Мейвезер придбав малюка за 3,3 мільйони доларів, але був змушений продати за 2 мільйони 440 тисяч на автомобільному аукціоні в Каліфорнії, щоб сплатити податковий рахунок.

Серед інших ексклюзивних тачок Флойда – Mercedes SLR Mclaren, Bugatti Veyron, Chiron, Lamborghini Murciélago, Huracán, Aventador, Urus, Ferrari LaFerrari, Enzo, 458 Italia, Rolls Royce Phantom, Ghost. Зауважимо, що непереможний боксер заробив за свою кар'єру понад мільярд доларів.

Леброн Джеймс

Колекція автомобілів короля Джеймса дійсно “королівська”. Зірка Лос-Анджелес Лейкерс є одним з найбільш високооплачуваних спортсменів НБА.

Джеймс володіє кастомізованим Lamborghini Aventador Roadster, Mercedes-Benz S63 AMG, Porsche 911 Turbo S, Chevy Camaro SS, Hummer H2, Rolls Royce Phantom і Dodge Challenger SRT.

Також у його автопарку є Ferrari F458 Spider, F43 та Maybach 57S.

Кріштіану Роналду

Одвічний конкурент Мессі, Кріштіану Роналду автопарком не поступається – у власності форварда Аль-Насра понад 20 машин. Особливу пристрасть 5-разовий володар “Золотого м’яча” має до спорткарів: Bugatti Veyron, McLaren Senna, Lamborghini Aventador LP-700, Bugatti Chiron, McLaren MP4-12C та Porsche 911 Turbo S, Rolls Royce Phantom та Cullinan, три Ferrari, два Bentley і три Porsche.

Придбаний у 2021 році Bugatti Centodieci є найдорожчим автомобілем у колекції Роналду. Лімітованого красеня він купив за 10 мільйонів доларів. Агрегат розганяється від 0 до 100 км/год всього за 2,4 секунди, а його максимальна швидкість – 377 км/год.

Що подарувати коханому на День народження, коли у нього є все? На думку Джорджини Родрігес – ще одну тачку. Тож масивний Mercedes-Benz G-Class Роналду дістався в подарунок від коханої на 35-річчя. Автомобіль коштує близько 720 000 доларів.

Льюїс Хемілтон

Окрім успіхів у автоспорті, британський пілот Формули-1 відомий своїм яскравим стилем життя. Його колекція включає не менш яскраві Pagani Zonda 760 LH, Ferrari LaFerrari, Mercedes SL65 AMG та SLS AMG Black Series. Вона також складається з Eleanor Shelby GT500 і двох невідреставрованих AC Cobra 1967 року.

У 2022 році він придбав два гіперкари Mercedes AMG Project One – один для свого батька, а другий для себе. Один такий автомобіль коштує захмарних 2 720 000 доларів.

Златан Ібрагімовіч

Златан – справжній поціновувач розкішних автомобілів. Нещодавно зірковий екс-футболіст змінив свій Ferrari SF90 Spide, який коштує майже півмільйона євро, на нову модель тієї ж марки. Він придбав ексклюзивну Daytona SP3, яка коштує майже 2 "лимони".

Ібрагімовіч також володіє Porsche Spyder за 700 000 фунтів стерлінгів. Було виготовлено лише 918 моделей суперкара, які повністю розкупили у 2015-му. На одне з тренувань Мілана він приїхав на Lamborghini Urus, вартістю 160 000 фунтів.

Андрій Шевченко

Звісно, Андрій Шевченко не може похвалитися такою кількістю машин, як у Мессі, однак має декілька неординарних “лялечок”. Легенда українського футболу володів Mercedes-Benz, Range Rover і Jeep Grand Cherokee. Наразі ж Шевченко може похвалитися Porsche Panamera Turbo, яка коштує понад 200 000 доларів. Номерний знак малюка відповідає історичному номеру Шеви на полі – 0700.

А починав Андрій Миколайович з ВАЗу 2109. У далеких 90-х він купив його у Сергія Скаченка, який тоді пересідав на Mercedes.

Більше чтива від Спорт 24

Оскар замість олімпійської медалі: як голлівудські зірки змінили спорт на червоні доріжки

Олімпіада-2024: чотири нові види спорту, які підірвуть традиційне уявлення про Ігри

Траса смерті на острові Мен: щороку вбиває гонщиків, дарує "мотоциклетну нірвану", шокує божевільними швидкостями