Флойд Мейвезер

мейвезер

Непереможний американець із Лас-Вегаса (50 боїв серед профі – 50 звитяг), багаторазовий володар титулу найкращого боксера світу, незалежно від вагової категорії, за версією журналу The Ring і просто завжди усміхнений та казково багатий чувачок. Здавалося, навіщо йому влазити у кримінал? Але не все так просто. Емоції!

У 2011 році Флойд увірвався до будинку своєї колишньої цивільної дружини Джозі Харріс. "Де він?! – репетував боксер, обшукуючи кімнату за кімнатою. – Я знайду цього покидька. Ти мені зраджуєш, тупа с*чко". Джозі встигла викликати поліцію, але Мейвезер накивав п’ятами ще до прибуття копів. Відбіг недалечко і зачаївся, вичікуючи зручного моменту.

Коли ж проспівали треті півні і згасло світло в останньому вікні, ревнивець повернувся. Він безцеремонно вибив двері, схопив пасію за коси і від душі віддухопелив. Не пошкодував навіть трьох переляканих дітей, серед яких були і його власні. Тут уже поліція спрацювала оперативно.

Суд виніс Мейвезеру вирок: штраф, 100 годин громадських робіт і три місяці тюремного ув’язнення. Щоправда, сів він не одразу. Спочатку перебоксував у 12 раундах зіркового пуерторіканця Мігеля Котто, і лише після цього зі спокійною совістю дозволив одягнути на себе кайданки.

Ріддік Боу

ріддік боу

Він народився у найбіднішому районі Брукліна, ставши дванадцятою дитиною своєї матері-одиначки, яка заробляла по кілька доларів важкою працею на фабриці. Його батько був алкоголіком. Один із братів Ріддіка помер від СНІДу, а одну із сестер зарізав наркоман при спробі пограбування. Уявили атмосферку, так?

Боу варто віддати належне – він не скотився на соціальне дно, а пішов у боксерський зал, щоб гучно заявити про себе серед супертяжів (перед цим, до слова, встиг отримати срібло сеульської Олімпіади, програвши Ленноксу Льюїсу).

У 1992-му Ріддік видав видовищний 12-раундовий поєдинок проти Евандера Холіфілда. Судді одноголосно віддали уродженцю Брукліна перемогу за очками і він спіймав зірочку. Навіть викинув у смітник чемпіонський пояс WBC, бо ця організація наполягала на бою з усе тим же Льюїсом. Натомість Боу хотів битися лише з Холіфілдом – матч-реванш гарантував набагато більший гонорар. Зрештою, у листопаді 1993-го відбулася повторна зустріч між Ріддіком та Евандером – цього разу Big Daddy поступився, тож впав у депресію.

Боу мав дружину Джуді, яка народила йому п’ятьох діточок. Жертовности боксер не оцінив і часто розпускав руки щодо нещасної. Коли чаша терпіння переповнилась, жінка подала на розлучення, а суд заборонив Ріддіку навіть наближатися до колишньої сім’ї. Та це його не зупинило. На початку 2000-х Боу силоміць перевіз їх до свого будинку. Суд не оцінив такого жесту – попахувало класичним викраденням. Наслідок – півтора року тюремного ув’язнення. Щоправда, відсидів він лише 8 місяців, після чого на деякий час навіть відновив боксерську кар’єру.

Пернел Вітакер

вітакер

Ставши олімпійським чемпіоном-1984 у ваговій категорії до 60 кілограмів, вже того ж року перейшов у професіонали. Бився проти таких легенд, як Оскар де ла Хойя і Фелікс Трінідад – обом програв за очками. Та все ж встиг поволодіти кількома престижними поясами, а журнал The Ring вніс його в десятку серед сотні найкращих боксерів за підсумками останніх 80 років.

Після завершення кар’єри життя Вітакера дало тріщину. Спочатку з його вини сталася ДТП – отримав умовний термін. Невдовзі ж був спійманий за зберігання кокаїну. Пернелу впаяли 2 роки і 7 місяців ув’язнення, які він чесно відсидів від дзвінка до дзвінка. Вийшовши на свободу, зайнявся тренерською діяльністю, відкрив власний боксерський зал для здібної молоді.

Чотирнадцятого липня 2019 року Пернел Вітакер переходив вулицю і потрапив під колеса автомобіля. На смерть. Легендарному американцеві було лише 55.

Роккі Граціано

роккі граціано

Дитя італійських емігрантів, які пустили коріння у Нью-Йорку на початку XX століття. Роккі був чемпіоном світу середньої ваги в короткий період кінця 40-х, на профі-рингу провів 83 бої, з яких виграв 67 (52 – нокаутом). Цікавий факт: Граціано виходив битися у середньому раз на 47 днів. За теперішніми мірками – нереально мало часу для відновлення і підготовки!

Темперамент італійця розпирав його зсередини ще до початку кар’єри. Якось Роккі побив власника скутера лише за те, що той відмовив йому у проханні прокататися. Невдовзі нашого героя схопили за дрібною крадіжкою – наступний місяць юнак провів у колонії. Далі – більше. Граціано пов’язали за жорстку вуличну бійку зі стріляниною – і знову кинули за грати. А там – армія, яка могла б перевиховати розбишаку. Звідти втікав двічі: першого разу дезертира розшукали і запроторили в карцер, а після другої втечі Роккі… повернувся сам. Авантюрне життя його зрештою втомило – він дослужив у війську, а потім став легендою боксу.

Інше чтиво Спорт 24

Алкоголік з 14 років, стриптизер та порноактор – як стати найкращим в історії стрибків з трампліна і втопитися у яблучному сидрі

"У церкві зустрів свою дружину": баскетболіст, який став священиком, але потім повернувся

"Більше не торкатимуся бісових фігур": шахи стали для нього прокляттям – втрачене кохання, крах кар'єри, божевілля